Tun financiar dupa gratii - Iata cati bani a castigat Becali din momentul arestarii

Miercuri, 07 August 2013, ora 20:18
6741 citiri
Tun financiar dupa gratii - Iata cati bani a castigat Becali din momentul arestarii
Foto: ProSport

In cele doua luni si jumatate petrecute in arest, Gigi Becali a avut, totusi, un motiv de bucurie. Clubul Steaua s-a transformat intr-o masinarie de facut de bani, cu venituri record in aceasta vara.

Declinul economic al clubului Steaua, invocat de Becali chiar si in cererile de eliberare provizorie, nu s-a produs. Dimpotriva, Steaua a reusit sa obtina cele mai mari incasari din istoria clubului intr-un interval de doar cateva saptamani.

10 milioane de euro este suma pe care Steaua a obtinut-o din momentul arestarii lui Becali, adica bugetul pe intreg sezonul competitional 2013/2014.

Aproape jumatate din aceasta suma a fost obtinuta datorita participarii in cupele europene. Steaua a incasat 400 de mii de euro pentru cele doua tururi preliminare, 2,1 milioane de euro pentru accederea in play-off-ul Ligii Campionilor si are asigurate inca 1,3 milioane de euro in cazul unei eliminari.

UEFA o umple de bani pe Steaua

O alta sursa importanta de finantare este reprezentata de drepturile de televizare din Liga 1, Steaua primind cei mai multi bani din postura de campioana.

De asemenea, transferul lui Raul Rusescu la FC Sevilla a facut ca Steaua sa nu mai aiba nicio grija din punct de vedere financiar.

Incasarile clubului Steaua din aceasta vara:

Bonusuri de performanta UEFA - 3,8 milioane euro

Drepturi televizare Liga 1 - 3,2 milioane euro

Vanzarea lui Raul Rusescu - 2,3 milioane euro

Vanzare bilete - 500 mii euro

Vanzare drepturi TV cupe europene - 150 mii euro

Total: 9.950.000 euro

Urmeaza noi incasari record

Incasarile din aceasta vara au fost doar incalzirea. In cel mai rau scenariu - Steaua eliminata din Liga Campionilor, Becali va incasa alte 4 milioane de euro pentru parcursul din Europa League, insa suma poate creste cu inca 15 milioane de euro daca Steaua va trece si de barajul pentru grupele Ligii.

Totodata, spre sfarsitul lunii august, Steaua mai poate realiza doua transferuri care sa-i aduca inca 12 milioane de euro - 8 milioane de euro in schimbul lui Vlad Chiriches si alte 4 milioane de euro pentru Alex Bourceanu.

Rezultate pe masura

Echipa lui Reghecampf o duce de minune si din punct de vedere sportiv. Din momentul arestarii lui Becali, Steaua a disputat sapte meciuri fara sa inregistreze vreo infrangere.

Steaua are cinci victorii si doua rezultate de egalitate din momentul in care Becali a fost arestat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#incasari Becali, #buget Steaua, #incasari Steaua, #castiguri Steaua , #Gigi Becali