Un general acuza: Steaua lui Becali trebuia trimisa in liga a 5-a!

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 08:44
6938 citiri
Un general acuza: Steaua lui Becali trebuia trimisa in liga a 5-a!

Un general, fost comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, sustine ca echipa lui Gigi Becali trebuia retrogradata de FRF in liga a 5-a.

Cornel Otelea, fosta mare glorie a handbalului romanesc, a facut o serie de dezvaluiri despre preluarea Stelei de catre Becali.

Potrivit generalului in rezerva, echipa latifundiarului n-a fuzionat cu vechea societate pentru a putea prelua locul acesteia in Liga 1, motiv suficient pentru retrogradare in ultimul esalon valoric.

"Au facut un transfer socialist, au luat activele de la clubul Steaua si le-au mutat la FC (clubul lui Becali - n.red.) pe baza de semnatura. Ca in socialism, luai de la unul si dadeai altuia. (Activele inseamna - n.red.) Toti cei 24 de jucatori. Nu s-a platit nimic pentru ei.

Nu este corect pentru ca s-a constituit o noua persoana juridica. Fiind o noua persoana juridica, trebuia sa se fi dus in liga a 5-a si sa promoveze apoi in fiecare sezon ca sa ajunga in prima liga. Ei au desfiintat Steaua, ca n-au facut fuziune ca sa poata sa-i ia locul. Si au facut o noua persoana juridica care si-a insusit si banii pe care clubul ii mai avea de incasat pe Panduru si pe Filipescu", a spus Otelea in Gazeta Sporturilor.

Intrebat cine este vinovat pentru aceasta situatie, generalul l-a aratat cu degetul pe fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu.

"Printre altii, Mircea Sandu, care nu trebuia sa accepte asa ceva, era impotriva regulamentului FRF. Daca nu accepta, multe nu s-ar mai fi intamplat azi."

Cornel Otelea a fost comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua pana in anul 1997, in acea perioada sectia de fotbal fiind sub comanda lui.

In 1998, sub comanda lui Constantin Gatu, alta fosta mare glorie a handbalului, sectia de fotbal s-a desprins de Clubul Armatei in nou infiintata Asociatie Fotbal Club Steaua, condusa de Viorel Paunescu.

Mai departe, in 2003, Gigi Becali infiinteaza SC FC Steaua Bucuresti SA, societate la care este actionar majoritar si care preia de la AFC echipa de fotbal.

Daca intre 1998 si 2003 Clubu Armatei avea reprezentanti in conducerea asociatiei care se ocupa de destinele echipei de fotbal, din 2003 militarii au fost scosi din joc, singurul om cu putere de decizie fiind Gigi Becali.

Citeste si:
Florin Cîţu, dispus să discute cu USR PLUS: ”Am încredere că va câştiga raţiunea”
Florin Cîţu, dispus să discute cu USR PLUS: ”Am încredere că va câştiga raţiunea”
Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că PNL este dispus să discute cu USR PLUS oricând doreşte acest lucru şi a precizat că are încrederea că în acest partid va câştiga raţiunea şi...
Pe cine a răsplătit Cîțu. Portret de vicepreședinte PNL. Traseist, trădător, câștigător
Pe cine a răsplătit Cîțu. Portret de vicepreședinte PNL. Traseist, trădător, câștigător
Ciprian Pandea a fost transferat de liberali de la PSD în 2020. Pandea, aflat inițial în tabăra Orban, a trecut în echipa câștigătoare înaintea Congresului. Răsplata: a fost ales...
Sursa: Ziare.com