Lectia de germana cu Steaua lui Reghecampf (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 14:56
2768 citiri
Lectia de germana cu Steaua lui Reghecampf (Opinii)

Steaua, dar mai ales antrenorul ei, Laurentiu Reghecampf, au primit joi seara o adevarata lectie de fotbal. Profesori au fost nemtii de la VfB Stuttgart, cei care au administrat un drastic 5-1 liderilor din Liga 1.

Tehnicianul formatiei din Ghencea a demonstrat ca nu a invatat nimic din meciul tur cu svabii, partida incheiata cu putin noroc la egalitate, scor 2-2. Atunci, Stuttgart a presat preponderent pe flancuri, aceeasi tactica fiind folosita si pe National Arena din Bucuresti.

Reghecampf a inceput meciul cu o formula pe care a mai experimentat-o in Europa League, un 3-4-3 destul de dinamic, care se poate transforma rapid in 5-4-1 pe faza defensiva, dand siguranta defensivei.

Numai ca omologul sau de la Stuttgart l-a "citit" excelent. El a folosit un 4-3-3 ideal pentru a sufoca Steaua, cu Kvist la inchidere, cu Gentner si Kuzmanovici aglomerand zona mediana si cu doua extreme rapide si tehnice, Okazaki si Harnik, care nu au avut altceva de facut decat sa profite de spatiile largi din benzi.

Asa s-a ajuns in situatia ca mijlocasii centrali ai Stelei, Bourceanu si Pintilii, sa fie blocati de cei trei oameni pusi de Labbadia in zona lor, ca jucatorii ofensivi ai Stelei - Tanase, Popa si Rusescu - sa nu fie alimentati cu baloane decat sporadnic iar cei doi jucatori pusi sa "mature" benzile, Latovlevici si Chipciu, au ramas pierduti intre trei sarcini: sa faca faza defensiva si sa se retraga cu adversarii lor, mai rapizi; sa urce in atac pentru a-i baga in joc pe Popa si Tanase; sa stranga in centru langa cei doi inchizatori pentru a anula superioritatea zonala a nemtilor.

Astfel, fundasii centrali ai lui Reghecampf au ramas vulnerabili in fata celor trei jucatori de atac de la Stuttgart.

Tehnicianul Stelei are dreptate atunci cand spune ca nemtii au inscris primele doua goluri din faze fixe, faze la care este inacceptabila scaparea din marcaj a adversarilor. Insa acele faze fixe nu au aparut din neant, ci tocmai pe flancurile vulnerabile. Asta ca sa nu discutam despre celelalte trei reusite, toate marcate de svabi dupa actiuni fulgeratoare in benzi si centrari in careul "ros-albastrilor".

Sigur, nu sunt motive de a dramatiza situatia Stelei, care este inca una foarte buna. Lideri in Liga 1 si in Europa League, jucatorii din Ghencea depind doar de ei in lupta pe cele doua fronturi.

Sunt insa motive de ingrijorare. In primul rand, in ceea ce priveste banca tehnica. Laurentiu Reghecampf a aratat, de multe ori in acest sezon, ca este poate cel mai bun antrenor din Romania. Putini ar fi avut curajul lui de a efectua schimbari la prima jumatate a primei reprize sau de a trimite pe banca, pentru odihna, jucatori ca Tanase, Chiriches sau Chipciu.

Aceste merite nu scuza totusi unele mari greseli de ordin tactic, capitol la care tanarul antrenor pare ca mai are de invatat. De aceea lectia predata de Labbadia si al sau Stuttgart poate fi de real ajutor Stelei, insa numai daca antrenorul ei si-o insuseste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Reghecampf Steaua Stuttgart, #Steaua Stuttgart rezultat, #Steaua Stuttgart Europa League , #Laurentiu Reghecampf