Problemele Stelei vin de pe banca

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 11 Aprilie 2016, ora 07:02
6076 citiri
Problemele Stelei vin de pe banca

Steaua lui Becali si Reghecampf gafaie in acest final de sezon si are sanse destul de mari de a pierde un titlu pe care la un moment dat parea sigura ca-l va castiga lejer in fata unor adversari macinati de probleme financiare.

Evolutiile neconvingatoare ale "ros-albastrilor" din sezonul regulat au continuat si play-off, iar responsabil pentru aceasta situatie este omul care raspunde de partea tehnica, antrenorul echipei.

Am mai spus-o si cu alte ocazii, Laurentiu Reghecampf este un tehnician cumva limitat tactic, in sensul ca lasa impresia ca nu prea stie sau nu prea poate sa isi aseze jucatorii in teren altfel decat in clasicul 4-2-3-1.

In primul sau mandat la Steaua, Reghe a obtinut rezultate fenomenale bazandu-se aproape exclusiv pe o pregatire fizica de exceptie, care le-a permis jucatorilor sa faca un pressing sufocant pentru adversar. Prin urmare, nu era vorba despre vreo tactica geniala a antrenorului, ci de o risipa de efort prin care adversarul era fortat sa greseasca.

In acest al doilea mandat, echipa nu mai este la acelasi nivel fizic, desi s-a intors cu Reghe si preparatorul fizic german, Thomas Neubert. Iar pentru ca nu mai are posibilitatea de a-si sufoca adversarii si a-i face sa greseasca, Steaua a devenit o formatie previzibila, care traieste din inspiratia de moment a jucatorilor de atac.

Altfel, tactica Stelei e una foarte simpla si intreaga echipa poate fi blocata usor daca sunt marcati asa cum trebuie cei doi jucatori din benzi (trei daca este folosit si Enache ca fundas dreapta) si "creierul" Nicusor Stanciu. In aceasta situatie, Steaua devine o masinarie care macina in gol, plimband mingea in propria jumatate de teren si incercand exasperant lansarile in adancime.

Derbi de Romania: Dinamo o incurca pe Steaua in cursa campioanei pentru un nou titlu

Campioana a demonstrat in play-off ca nu poate schimba sistemul in timpul meciului si, prin urmare, nu isi poate surprinde adversarii din punct de vedere tactic.

Iar Reghecampf isi mai "faulteaza" propria formatie insistand sa foloseasca cel putin doi jucatori complet iesiti din forma, Chipciu si Bourceanu. Daca primul beneficiaza in momentul de fata de accidentarea lui Marica, fiind prima optiune pentru postul de atacant, in cazul lui Bourceanu nu exista asemenea scuze, lotul campioanei fiind unul "bogat" in mijlocasi.

Scuza oficiala a antrenorului, sustinut de cei din staff, este ca adversarul se inchide atunci cand evolueaza contra Stelei si de aceea este atat de greu pentru "ros-albastri" sa castige. Insa adversarii se inchideau si in precedentul mandat al lui Reghe, iar echipa reusea atunci sa aiba evolutii entuziasmante. Si in mod cert nu putem vorbi despre o crestere valorica substantiala a formatiilor din Liga 1 in ultimii doi ani.

Problema vine de pe banca tehnica, acolo unde se afla un antrenor care nu reuseste sa vina cu tactici noi, unele care sa puna in dificultate adversarii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Steaua Dinamo rezultat, #Reghecampf Steaua antrenor, #Reghecampf tactica Steaua , #Laurentiu Reghecampf