Reghecampf cel naiv

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 12:20
3602 citiri
Reghecampf cel naiv

S-a suparat Reghe. A fost chiar la un pas sa plece. L-a suparat Becali.

Mare (doar aseara) scandal izbucnit la Steaua. Surprinzator, dupa o victorie cu rivala la titlu Astra si venit in momentul in care echipa are 10 puncte distanta in fruntea Ligii 1 si e calificata in primavara Europa League.

Becali, nevorbit cu presa sportiva de mai bine de o luna - din cauza campaniei electorale, a iesit entuziasmat de la meci si a anuntat din nou ca el e artizanul succesului si a dat afara cativa jucatori, in locul carora are de gand sa aduca altii de capul lui.

Lui Reghecampf nu i-a picat deloc bine. A aplicat si el metoda lui Becali si a iesit in presa pentru a-si spune oful. Si ce si l-a mai zis.

L-a atentionat pe Becali ca el e antrenorul si el trebuie sa decida sistemul si ce jucatori pleaca sau vin la Steaua. A amenintat chiar si cu o conferinta de presa incendiara.

Dar oare Reghecampf nu-l cunoaste chiar deloc pe Becali? Oare n-a deschis televizorul in ultimii zece ani? N-a vazut prin ce-au trecut ei Hagi si Lacatus? Se astepta doar la miere si lapte? Credea ca l-a imblanzit pe cel poreclit, printre multe altele, leul?

In tot acest mini-scandal, Reghecampf pare cam naiv. Becali ramane acelasi, indiferent ca echipa merge bine si se indreapta spre un sezon excelent. La Becali lucrurile sunt simple: castiga echipa, e meritul lui pentru ca, dupa traditia romaneasca, e patron si a bagat banu', tata; pierde echipa, atunci vinovat e antrenorul sau cativa jucatori, primul pentru ca n-a ascultat de sfaturile lui, iar fotbalistii vizati pentru ca iau prea multi bani.

Reghecampf a crezut pentru o clipa ca lucreaza intr-un fotbal profesionist, acolo unde patronii apar rar la TV, iar antrenorul e cel care decide si face anunturile importante. Naivul de el, a uitat ca se afla in Liga 1, acolo unde declaratiile patronilor fac rating/trafic mai mare decat meciul in sine.

Intre timp, Reghecampf bate in retragere si spune ca a fost inteles gresit, ca de fapt a glumit si ca n-are nicio problema cu Becali, pe care il numeste chiar "foarte priceput la fotbal".

Scandalul a devenit brusc mic. Nu-i nimic, parca n-avea farmec sezonul asta fara un conflict la Steaua. Chiar si mic asa cum a fost asta.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...