This is Ghencea

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 22 Februarie 2010, ora 07:28
1934 citiri
This is Ghencea

"This is Anfield", marca inregistrata a uneia din cele mai celebre formatii ale Angliei, FC Liverpool, are un mic "pui" si in Liga I autohtona. La fel ca in cazul britanicilor, "This is Ghencea" simbolizeaza atmosfera speciala de pe arena "ros-albastrilor", una pe care cu greu o mai gasesti pe vreun alt stadion din lume.

Dupa o toamna trista, in care prostele tot mai vehemente la adresa conducerii i-a impunitat intr-atat incat la partida cu Twente, din Europa League, sustinatorii olandezilor au fost mai multi, "ultrasii" Stelei au recurs la "Marea Impacare" cu Gigi Becali, cu doar o noapte inainte de startul returului.

Bucuros nevoie mare ca scapa de injuriile fanilor de la peluze, latifundiarul a anulat interdictiile, si alea impuse abuziv, si a lasat accesul "liber", permitand suporterilor sa-si vada favoritii in prima partida din 2010.

Ca lucrurile nu au decurs asa cum si-a dorit Becali, e deja istorie, insa finantatorul bucurestenilor a fost "tradat" chiar de cei pe care ii considera suporteri fideli, spectatorii de la Tribuna 1.

Ploaie de bulgari

Inainte de debutul partidei cu Ceahlaul, suporterii de la Peluza Sud "i-au atacat" pe jucatorii oaspeti cu zapada, acestia fiind bombardati cu bulgari. Negru de suparare, Gigi Becali a cerut evacuarea fanilor din acel sector al stadionului, desi cu doar cateva ore inainte anunta ca facuse pace cu "ultrasii".

A urmat apoi "recitalul" lui Gigi Multescu. Motivand ca un colaborator de-al sau a fost atins de zapada aruncata de fani, tehnicianul a inceput circul intrand in teren, extrem de furios. Reactia suporterilor nu s-a lasat asteptata, acestia incepand un adevarat "bombardament", actiune ce l-a facut pe arbitrul Kovacs sa decida intreruperea partidei.

Momente mai putin placute s-au petrecut in drumul jucatorilor spre vestiare. Daca oaspetii au fost atacati cu bulgari fara mila, Eugen Baciu a decis ca e momentul sa se rafuiasca cu proprii suporteri. Fundasul i-a iritat teribil pe spectatori dupa ce le-a aratat degetul mijlociu inainte de a intra in tunelul ce duce la vestiare.

Victima gestului lui Baciu pare ca a fost Janos Szekely, mijlocasul primind un bulgare de zapada in cap in momentul in care parasea gazonul, aplaudand publicul.

Debandada tactica

Daca in tribune lucrurile au mers prost, pe gazon ele au mers dezastruos. Reveniti de la vestiare dupa "mini-pauza" fortata, "ros-albastrii" si-au pierdut, usor-usor, luciditatea si disciplina tactica.

Interesati parca mai mult de duelurile fizice si verbale cu adversarii si de platirea politelor, jucatorii lui Stoichita au cedat orice initiativa la mijlocul terenului, pierzand baloane complet aiurea, pasand la adversari, faultand prosteste.

Gaurile din defensiva s-au vazut si de pe Luna, Baciu, Jelev sau Petre Marin fiind depasiti ca la antrenamente. Ceahlaul a marcat, a dominat tactic si a castigat in Ghencea, in ciuda pronosticurilor, aruncand Steaua lui Becali, favorita la titlu in pauza competitonala, intr-o degringolada din care cu greu va iesi.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Steaua Ceahlaul, #bulgari Steaua Ceahlaul, #this is Ghencea , #Liga I