Ziua in care Steaua a pierdut campionatul

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 07:40
8352 citiri
Ziua in care Steaua a pierdut campionatul

N-a fost sambata seara, atunci cand Astra s-a impus fara drept de apel in "finala pentru titlu", ci cu mult timp inainte.

Steaua a pierdut acest campionat inca din iarna, atunci cand, dupa readucerea lui Laurentiu Reghecampf pe banca tehnica, oficialii "ros-albastrilor" au incropit o strategie pe genunchi, ale carei rezultate se vad acum, pe final de sezon.

Foarte siguri pe superioritatea, in special financiara, a Stelei, Reghecampf si colaboratorii sai au incercat sa demonstreze ca sunt adevarate genii ale acestui sport, inventand si reinventand jucatori.

Este suficient sa ne uitam la campania de achizitii din iarna. Au fost adusi Marica, Bourceanu, Gebhart, Tamas, oameni care inainte de a imbraca tricoul Stelei nu puteau sa se remarce decat la antrenamente, meciurile oficiale fiind absente. Asta in timp ce adevaratele "gauri" din lot au fost ignorate cu desavarsire.

Apoi, chiar alegerea lui Reghecampf ca antrenor principal este una discutabila pentru ca tehnicianul a demonstrat si in precedentul mandat ca nu este tocmai cel mai bun tactician. Avantajele sale sunt pregatirea fizica exemplara facuta de neamtul Neubert si capacitatea de a-si motiva elevii. Avantaje pe care nu le-a avut de aceasta data, jucatorii fiind departe de forma din urma cu doi ani, in timp ce componenta pestrita a lotului a facut ca acesta sa nu poata fi motivat in consecinta.

Atunci cand nu beneficiaza de aceste doua avantaje, Reghecampf este un antrenor banal, care nu suprinde cu nimic din punct de vedere tactic, lucru evident chiar in meciul de sambata seara.

De cealalta parte, Astra a renuntat la doi jucatori extrem de importanti in iarna - Budescu si Enache - insa l-a descoperit pe Alibec interistul. Dupa cativa ani buni de vacanta, capriciosul atacant ne arata in aceasta a doua parte a sezonului mai ales de ce a ajuns la Inter Milano la numai 19 ani si ce a vazut Mourinho in el atunci cand l-a luat la echipa mare.

Nici meritul lui Marius Sumudica nu trebuie ignorat. Dimpotriva, in ciuda manifestarilor sale reprobabile, antrenorul Astrei este poate principalul artizan al acestui succes. Dincolo de evidentele calitati de antrenor pe care le are, fiind peste Reghecampf la acest capitol, "Sumi" reuseste sa isi mobilizeze jucatorii prin stilul sau discutabil de a se comporta.

Disputele publice in care intra Sumudica reusesc sa ia presiunea de pe fotbalisti si s-o proiecteze asupra sa, iar jucatorii sunt motivati de reactiile dure venite din partea rivalilor.

In derbiul de sambata seara am vazut o echipa a Astrei care a aratat, in primul rand, ca vrea sa castige. Inca din primele minute elevii lui Sumudica au intrat tare, la intimidare, au fost ermetici in aparare si au atacat foarte periculos. Steaua, in schimb, a evoluat fara o idee clara de joc. Cu Nicusor Stanciu marcat de doi oameni, solutiile gasite de "ros-albastri" au fost lansarile in benzi pentru Popa si Hamroun, care n-au reusit insa sa trimita periculos pentru oamenii din careu.

Steaua a pierdut campionatul pe mainile lui Becali si Reghecampf, artizanii unui esec usturator.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#steaua astra liga 1, #Reghecampf Steaua Astra Liga 1, #Steaua Reghecampf pierde titlul , #Liga I