Steaua isi poate lua adio de la titlu, dupa ce a pierdut finala campionatului cu Astra

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 22:25
20624 citiri
Steaua isi poate lua adio de la titlu, dupa ce a pierdut finala campionatului cu Astra
Foto: afcastragiurgiu.ro

Steaua a pierdut meciul cu Astra Giurgiu, considerat o veritabila finala a campionatului, scor 0-2, dupa o prestatie foarte slaba a capitanului Fernando Varela. Dupa acest meci, elevii lui Marius Sumudica sunt aproape campioni.

Jucatorii Stelei nu au reusit sa arate ca o echipa care isi joaca ultima carte pentru castigarea titlului, in putine ocazii reusind sa puna in pericol poarta adversa.

Hamroun a fost cel mai periculos jucator al lui Reghecampf, avand si o bara in minutul 64, insa nu a fost suficient pentru ca Steaua sa dea lovitura la Giurgiu sau macar sa obtina un rezultat de egalitate.

Cu un Chipciu in zi slaba si un Stanciu aproape inexistent, Steaua a contat in atac mai mult dupa intrarea lui Enache, in repriza a doua.

Varela a fost adevaratul cosmar al Stelei, dupa ce la sfarsitul primei reprize a pasat neglijent cu capul catre portarul Nita, acesta fiind nevoit sa il faulteze pe Alibec, care a interceptat pasa. Lovitura de la 11 metri a fost transformata de Valerica Gaman.

In minutul 75, Alibec a dat o pasa senzationala cu calcaiul de langa Pintilii, iar Varela l-a faultat pe Teixeira. Acelasi Alibec a transformat cu emotii a doua lovitura de la 11 metri.

Anunt drastic al lui Becali, dupa ce Steaua a pierdut finala campionatului cu Astra: Ies definitiv din fotbal!

Dupa acest meci, Steaua ramane cu 36 de puncte, la 6 puncte in spatele Astrei, cu 3 etape ramase de disputat, iar elevii lui Laurentiu Reghecampf au o misiune aproape imposibila, sansele de a mai castiga titlul fiind aproape inexistente.

Chiar si asa, stelistii se afla in continuare in cursa pentru doua trofee - Cupa Romaniei (semifinale) si Cupa Ligii (finala), iar locul 2 ii duce tot in preliminariile Ligii Campionilor, chiar daca pe un traseu mai dificil pana in grupe.

De asemenea, Denis Alibec le-a dat apa la moara celor care sustin ca merita convocat la EURO 2016 de catre Anghel Iordanescu, atacantul Astrei fiind unul dintre cei mai buni fotbalisti de pe teren.

Astra - Steaua 2-0

Final de meci! Astra este aproape campioana, dupa acest rezultat!

90 - Alibec scapa din nou singur cu Nita, insa suteaza pe langa poarta.

87 - Ultima schimbare la Astra: Daniel Niculae intra in locul lui Boudjemaa.

85 - Boudjemaa suteaza, dar nu il poate invinge pe Nita. La faza urmatoare, Alibec a scapat singur cu portarul stelist, dar acesta scoate incredibil.

81 - A doua schimbare la Astra: Florea il inlocuieste pe Boldrin.

79 - Marica marcheaza, insa golul este anulat pe motiv de ofsaid. La reluare se observa ca reusita a fost valabila! Faza a venit tot dupa o faza construita de Hamroun, cel mai periculos jucator stelist

77 - GOOOOL Astra!!! Alibec marcheaza de la punctul cu var, iar liderul Ligii 1 este tot mai aproape de titlu!

76 - Varela ingroapa Steaua! Fundasul campioanei il faulteaza pe Teixera in careu, dupa ce Alibec a pasat cu calcaiul printre picioarele lui Pintilii.

69 - Ricardo Alves a fost eliminat de Balaj, desi se afla pe banca de rezerve, dupa ce a vociferat in directia acestuia. Reghecampf a profitat de acest moment pentru a efectua ultima schimbare, introducandu-l pe Bawab in locul lui Adrian Popa.

67 - Sumudica a efectuat prima schimbare, schimbandu-l pe De Amorim cu Teixeira.

64 - Bara Steaua!!! Hamroun suteaza formidabil de la circa 20 de metri lateral stanga, mingea loveste bara aproape de vinclu si iese in afara terenului.

62 - Asalt al Stelei la poarta Astrei, insa jucatorii liderului resping balonul.

60 - Ocazie uriasa pentru Steaua! Centrare a lui Enache de pe partea dreapta, iar mingea ricoseaza dintr-un jucator al Astrei direct in picioarele lui Lung, dupa o faza in care Hamroun a sarit la cap.

49 - "Ghiulea" a lui Denis Alibec, insa sutul sau este respins in corner de Nita!

46 - A inceput repriza a doua! Doua schimbari la Steaua: Enache intra in locul lui Tamas si Marica in locul lui Bourceanu.

Pauza la Giurgiu! La acest scor, campionatul este practic jucat in favoarea Astrei, care ar avea 6 puncte avans cu 3 etape ramase de disputat.

45 - GOOOOOL Astra! Gaman suteaza in dreapta lui Nita si deschide scorul!

44 - Neintelegere intre Varela si Nita, fundasul paseaza cu capul catre portar, care trebuie sa-l faulteze pe Alibec, iar Cristi Balaj dicteaza penalti! Ce gafa incredibila a capitanului Stelei!

43 - Alibec reia cu capul dupa o lovitura de colt, insa fara probleme pentru Nita. Pe contraatac, Chipciu ii pune insa probleme lui Lung, cu un sut din afara careului.

35 - Cea mai mare ocazie a Stelei de pana acum! Centrare perfecta a lui Gabi Tamas de pe partea dreapta, din banda terenului, insa Chipciu nu reuseste sa trimita mingea in poarta de la 7-8 metri, balonul sutat pe coltul lung fiind respins de Lung in corner.

31 - Joc fragmentat, cele doua echipe nu se ridica deocamdata la inaltimea mizei acestui meci.

24 - Hamroun patrunde bine pe partea stanga, centreaza in careu, insa nu se afla niciun coechipier acolo.

21 - Mare ocazie a Stelei, Pintilii a sutat periculos de la circa 20 de metri, peste transversala, dupa o faza a lui Alex Chipciu.

15 - Stelistii nu reusesc sa puna in pericol poarta Astrei.

9 - Astra pune in continuare presiune, insa fara a reprezenta un pericol pentru poarta lui Nita.

5 - De Amorim patrunde periculos in careu, dupa o incursiune a lui Alibec, insa Nita iese la timp si respinge in corner.

1 - Iesire hazardata din poarta a lui Nita, dar gazdele nu pun probleme portii steliste.

1 - A inceput partida!

Echipele de start:

Astra Giurgiu:

Lung jr - Queiros, Gaman, Oros, Junior Morais - Takayuki Seto, Lovin - Boudjemaa, Boldrin, De Amorim - Alibec

Rezerve: Gavrilas, Geraldo Alves, D. Florea, D. Niculae, R. Alves, Teixeira, Scarlatache

Steaua Bucuresti:

Nita - Tamas, Varela, Tosca, Momcilovici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Stanciu, Hamroun - Chipciu

Rezerve: Cojocaru, Papp, L. Filip, Marica, Kharja, Bawab, Enache

INFO: Cu 4 etape inainte de finalul campionatului, Astra are 39 de puncte, iar Steaua 36, in timp ce urmatoarele doua clasate, Dinamo si Pandurii, au cate 31 de puncte si sanse foarte mici de a mai castiga titlul. Chiar si in cazul unui succes al Stelei, cele doua formatii s-ar putea apropia la 5 puncte de primul loc, cu 3 etape inainte de final si cu doua echipe de detronat de pe prima pozitie.

Balaj arbitreaza "finala campionatului", Astra - Steaua

INFO: Daca Astra si Steaua ar fi la egalitate de puncte la sfarsitul campionatului, Steaua ar fi avantajata de faptul ca, dupa sezonul regulat, punctele obtinute de Astra s-au injumatatit si s-au rotunjit in plus, in timp ce echipa campioana a avut un numar par de puncte, care s-a impartit exact la doi. La departajarea in play-off si play-out este luat in calcul intai acest criteriu, apoi cel al meciurilor directe.

INFO: Programul sfarsitului de campionat pare usor favorabil Stelei, ambele formatii avand de jucat cu ASA in deplasare si cu Pandurii, insa stelistii evolueaza pe teren propriu cu gorjenii. In plus, primesc vizita Viitorului, echipa ce pare mai accesibila decat Dinamo, care va juca pe terenul Astrei.

Iata cu cine va juca Astra in ultimele 3 etape:

ASA Targu Mures - deplasare

Dinamo Bucuresti - acasa

Pandurii Targu Jiu - deplasare

Iata cu cine va juca Steaua in ultimele 3 etape:

Viitorul Constanta - acasa

Pandurii Targu Jiu - acasa

ASA Targu Mures - deplasare

INFO: Partida este difuzata pe Dolce Sport, Digi Sport si Look Tv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Astra Giurgiu Steaua live, #Astra Steaua finala campionat, #Astra Steaua direct Liga 1, #echipe start Astra Steaua, #rezultat Astra Steaua , #meciuri