“Dragostea nețărmurită fata de patria noastră socialistă, fata de trecutul ei glorios și multimilenar au stat la baza victoriilor” Cum au mulțumit steliștii Partidului în 1986, după ce au cucerit CCE

Sambata, 07 Mai 2022, ora 09:35
3222 citiri
“Dragostea nețărmurită fata de patria noastră socialistă, fata de trecutul ei glorios și multimilenar au stat la baza victoriilor” Cum au mulțumit steliștii Partidului în 1986, după ce au cucerit CCE
Steaua 1986 FOTO facebook

La 7 mai 1986, Steaua scria istorie în fotbalul European și sportul românesc.

Cotată cu șanse minime la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, Steaua a învins FC Barcelona, chiar în Spania, la Sevilla, cu 2-0, după loviturile de departajare.

La întoarcerea în țară, conform protocolului, steliștii au trebuit să mulțumească Partidului Comunist Român, iar regretatul Ion Alecsandrescu, președintele clubului, a rostit un discurs de povestit nepoților:

"Mult iubite și stimate tovarășe Nicolae Ceaușescu,

Secretar general al Partidului Comunist Român,

Președinte al Republicii Socialiste România,

Comandant suprem al forțelor armate,

Vă rog să-mi permiteți să exprim cele mai profunde sentimente de dragoste, înalta considerație și aleasa prețuire față de dumneavoastră, mult stimate tovarăș general al partidului, conducătorul înțelept și vizionar al României socialiste, luptător neobosit pentru pace și colaborare internațională, personalitate proeminentă a lumii contemporane, pentru onoarea deosebită de a ne primi.

De asemenea, permiteți-ne să dăm glas recunoștinței noastre fierbinți și celor mai profunde mulțumiri pentru faptul că echipei de fotbal Steaua i-ați acordat cele mai înalte distincții ale Republicii Socialiste România, în aceste zile când întregul popor a sărbătorit 65 de ani de la făurirea gloriosului nostru partid comunist.

Vă raportam, mult stimate tovarășe comandant suprem, că echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua și-a îndeplinit exemplar misiunea. Participând la finala celor mai bune echipe din Europa, a reușit să aducă în Romania socialistă trofeul Cupa Campionilor Europeni.

Aceasta performanță este urmarea excelentelor condiții pe care partidul și statul nostru, dumneavoastră personal, mult iubite și stimate tovarăse Nicolae Ceaușescu, le-ați creat tinerilor din Romania pentru a se împlini pe multe planuri în acest timp eroic pe care-l denumim cu toții, cu îndreptățită mândrie patriotica, Epoca Nicolae Ceaușescu.

Dragostea nețărmurita fata de patria noastră socialistă, față de trecutul ei glorios, multimilenar, o înalta muncă și o intensă disciplină au stat la baza suitei de victorii pe care le-a obținut în această ediție a Cupei Campionilor Europeni echipa Steaua.

Continuăm astfel tradițiile Clubului Sportiv al Armatei, care, sub directa dumneavoastră îndrumare, în perioada când, din însărcinarea partidului, ați îndeplinit funcții de cea mai mare răspundere în conducerea oștirii a înscris pagini strălucite în istoria sportului din țara noastră.

Raportez, tovarășe comandat suprem, că acest succes va constitui pentru fotbaliștii clubului Steaua un puternic imbold în obținerea unor noi victorii, pentru a ridica fotbalul romanesc, mișcarea sportivă națională pe culmi tot mai înalte, pentru a ne situa mereu la nivelul încrederii acordate de conducerea partidului, de dumneavoastră personal, și a ne aduce contribuția specifică la înfăptuirea politicii partidului și statului nostru de pace și colaborare între toate țările lumii".

Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Clubul CSA Steaua are o reacție categorică față de FCSB înainte de finalul acestui sezon. CSA Steaua București a fost declarată deținătoarea de drept a palmaresului 1947-1998, pe care...
Marea supărare a lui Ion Țiriac: ”Și nu Ceaușescu, ci alt escu”
Marea supărare a lui Ion Țiriac: ”Și nu Ceaușescu, ci alt escu”
Fostul tenisman Ion Ţiriac, patronul turneului Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro şi găzduit zilele acestea de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, speră...
#Steaua, #discurs, #Ion Alecsandrescu, #Ceausescu , #stiri fotbal