Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A murit un fost mare jucator al Stelei

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 08:18
6098 citiri
A murit un fost mare jucator al Stelei

Unul din marii jucatori ai Stelei, Cornel Pavlovici, a murit, marti, la varsta de 69 de ani.

Fostul atacant al "ros-albastrilor" traia singur de mai multi ani si, cu cateva zile inainte de Craciun, a suferit o comotie cerebrala. A zacut in casa pana cand fiica lui a spart usa apartamentului si l-a gasit in coma.

Transportat de urgenta la spital, Pavlovici nu a mai putut fi salvat.

"Cu cateva zile inainte de Craciun a picat in casa si n-a stiut nimeni de el, fiindca statea singur. A doua zi s-a dus fata lui la el si, fiindca n-a raspuns nimeni, a fost nevoita sa cheme pe cineva sa sparga usa. L-au gasit in coma si l-au dus imediat la Spitalul 9. Suferise o comotie cerebrala, i se strambase gura. De atunci a stat in spital. M-a sunat fata lui si mi-a spus ca a decedat marti dimineata, la ora 6.00!", a dezvaluit un alt mare fost sjucator, Ion Parcalab, in Evenimentul Zilei.

Cornel Pavlovici s-a nascut in data de 2 aprilie 1943 in Bucuresti. In decursul carierei a evoluat la 14 echipe, cea mai importanta perioada fiind petrecuta la Steaua, in intervalul 1963-1966.

A inscris un total de 35 de goluri in 54 de meciuri jucate pentru echipa din Ghencea, fiind golgheter al Ligii 1 in sezonul 1963/1964.

La echipa nationala a jucat numai doi ani, in 1963 si 1964, reusind sa inscrie 7 goluri in 7 meciuri. Apogeul carierei a fost, fara indoiala, participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind al doilea golgheter al intrecerii, cu 6 reusite.

In ultimii ani, Pavlovici s-a remarcat cu un atac direct la Gica Hagi si la alti componenti ai "Generatiei de Aur".

"Care Rege, ce Rege, oameni buni? Ce-a castigat Hagi? E vreun campion mondial, european? Eu am facut mai multe decat el, daca e s-o luam asa! Generatia mea are locul cinci la Olimpiada la Tokyo, in 1964, iar eu am iesit al doilea marcator al turneului, cu sase goluri. In schimb, Hagi nici nu juca la Brescia, cu Lucescu. Cunosc bine situatia, doar am stat mult langa el.

Fotbalisti mari au fost Voinescu, Zavoda, Constantin, Apolzan... Ma uit la Panduru asta, care a jucat la Steaua, iar acum este manager. Ce fotbalist a fost? A jucat la Benfica? Poate ca a fost in lot, nu ca a jucat!", spunea Pavlovici in urma cu doi ani.

Atacantul poreclit "Pavca" a fost unul din prietenii lui Mircea Lucescu, el copilarind alaturi de antrenorul lui Sahtior, in Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cornel Pavlovici Steaua, #Cornel Pavlovici mort, #Cornel Pavlovici deces, #Pavlovici cariera Steaua , #stiri Steaua