Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Becali, acuzat de Armata de uz de fals in procesul de la Curtea de Apel - documente exclusive

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 14:14
9002 citiri
Becali, acuzat de Armata de uz de fals in procesul de la Curtea de Apel - documente exclusive
Foto: Hepta.ro

Gigi Becali este acuzat de catre reprezentantii Armatei ca a depus documente false la dosarul din procesul pentru dreptul de folosire al numelui "Steaua Bucuresti".

Locotent-colonelul Florin Talpan, juristul care a reprezentat CSA Steaua in acest caz, a furnizat Ziare.com doua documente prin care il acuza pe Gigi Becali ca a falsificat statutul de functionare al echipei, din momentul ruperii de Armata.

Talpan face referire la raportul de la finalul sedintei in care s-a infiintat "Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti". Acest raport este din 1998, dar in el se prevede ca asociatia functioneaza dupa o ordonanta de urgenta aparuta doi ani mai tarziu.

Florin Talpan sustine astfel ca documentele depuse de echipa lui Becali la Curtea de Apel ar fi fost falsificate.

"SC FC Steaua Bucuresti a incercat sa induca in eroare instantele de judecata, depunand la dosarul cauzei inscrisuri pe care nu le-a putut sa le prezinte in original, in opinia mea fiind false. Spre exemplu, raportul numarul 910 din 19 iunie 1998 are atasat un statut al Asociatiei FC Steaua Bucuresti, in care la articolul 2 se face referire la ordonanta numarul 26/2000. Cum a fost posibil sa se inainteze un raport in 1998 in care s-a atasat statutul din 2000? Plus ca pe acel raport nu exista semnatura ministrului", a spus Florin Talpan pentru Ziare.com.

Apoi, Talpan l-a acuzat pe Becali ca a preluat in mod fraudulos Steaua si ca i-a mintit pe ceilalti membri fondatori.

"George Becali a incercat sa preia in mod fraudulos echipa de fotbal, tinand o sedinta a Adunarii Generale a Asociatiei si supanand la vot o presupusa infiintare a unei societati comerciale pentru a produce dividente, cand de fapt singurul scop era infiintarea unei societati in care sa detina tot controlul si practic sa-si insuseasca intreaga echipa de fotbal si numele Steaua Bucuresti.

Faptul ca acest lucru s-a si intamplat, prin inlaturarea ca actionar a Asociatiei din societatea comerciala in scurt timp si preluarea actiunilor de catre George Becali, arata si mai mult reaua sa credinta", a completat Talpan.

Gigi Becali nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzatiile aduse de Talpan.

Talpan spune ca palmaresul a fost tot timpul la Armata

Totodata, Talpan a mentionat ca echipa de fotbal patronata de Becali nu a detinut niciodata palmaresul Stelei.

"SC FC Steaua Bucuresti SA nu a primit niciodata palmaresul obtinut de CSA Steaua. Palmaresul echipei de fotbal al CSA Steaua apartine in exclusivitate, conform legii, CSA Steaua, facand parte din patrimoniul acesteia.

SC FC Steaua Bucuresti SA si-a insusit pe nedrept acest palmares inca de la infiintarea societatii. Aceasta stare de fapt a condus la deprecierea aproape iremediabila a imaginii si blazonului brandului, atat pe plan intern cat si international, prin actiunile rusinoase ale conducerii, care au culminat cu condamnari penale ale acestora", a conchis Talpan.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#steaua proces armata, #Steaua proces nume, #Becali falsificare documente , #stiri Steaua