Conflictul dintre FCSB si Steaua a ajuns la TAS: Cum vrea Becali sa se asigure ca echipa Armatei nu va mai putea promova

Marti, 20 August 2019, ora 21:05
6261 citiri
Conflictul dintre FCSB si Steaua a ajuns la TAS: Cum vrea Becali sa se asigure ca echipa Armatei nu va mai putea promova
Foto: Hepta.ro

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, e convins ca forul pe care il conduce va castiga la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) cele doua litigii acceptate spre judecare si inaintate de catre FCSB, referitoare la obligativitatea cluburilor de Liga I de a infiinta echipe de fotbal feminin si la cesionarea activitatii cluburilor de drept public.

Cel de-al doilea dosar a ajuns la TAS din dorinta lui Becali de a se asigura ca echipa Armatei nu va putea promova pana nu isi va gasi un patron nou.

"In primul rand ne vom apara si in al doilea rand vom si castiga acest caz. Vom beneficia si de sprijin din partea UEFA in acest dosar. Deja sunt discutii la nivel de UEFA ca echipele care participa in Champions League sa aiba aceasta obligatie de a avea echipe de fotbal feminin dupa modelul pe care il cunoastem deja. In momentul de fata sunt aceste doua spete pe care le avem din partea FCSB, una este legata de fotbalul feminin si a doua speta este legata de transformarea echipelor de drept public in cluburi de drept privat. Inclusiv pe aceasta speta nu cred ca avem emotii. Daca am duce toate deciziile in cadrul Adunarii Generale atunci nu am mai organiza sedinte de Comitet Executiv in fiecare luna si am putea ajunge in situatii de blocaj. La nivelul Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal se discuta in primul rand partea financiara si modificari de statut.

Va asigur ca nu este deloc o cheltuiala mare si mai mult decat atat, cheltuielile de transport si cazare sunt suportate de federatie, prin urmare ai de platit un antrenor, atata tot, si sa le pui la dispozitie fetelor un teren. Va asigur ca nu este nici o masura discriminatorie. Sincer mi se par trase de par argumentele invocate de club, de aceea am si spus ca suntem siguri ca vom castiga. Dar e dreptul lor sa mearga, atunci cand nu sunt multumiti de o decizie a Comitetului Executiv, la TAS", a declarat Burleanu, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Fotbalului.

Referitor la solicitarea facuta la TAS de catre FCSB, privind anularea hotararii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal prin care cluburile de drept public din Liga a II-a pot promova in situatia in care cu cel putin un sezon inainte isi cesioneaza activitatea catre un club de drept privat, Burleanu e de parere ca actiunea este indreptata catre gruparea de Liga a IV-a, CSA Steaua, cu care se afla in conflict in ceea ce priveste marca.

"Sincer si eu am fost surprins, pentru ca au fost doua sedinte de Comitet Executiv in care s-a discutat acest subiect si am crezut ca avem o in unanimitate la nivelul Comitetului Executiv, dar se pare ca nu am avut de vreme ce FCSB a inteles sa atace aceasta decizie. Pare sa fie indreptata impotriva clubului Steaua, CSA Steaua", a mai spus presedintele FRF.

Conform unor surse AGERPRES apropiate partilor, gruparea de fotbal FCSB a deschis un proces impotriva FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind obligativitatea infiintarii echipelor feminine de catre participantele la campionatul Ligii I, si a solicitat TAS, intr-o alta speta, si anularea hotararii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal prin care cluburile de drept public din Liga a II-a pot promova in situatia in care cu cel putin un sezon inainte isi cesioneaza activitatea catre un club de drept privat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosar FCSB Steaua TAS , #stiri Steaua