Culisele conflictului dintre Steaua si echipa nationala: Trei cai de aparare gasite de sefii campioanei

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 15:01
3221 citiri
Culisele conflictului dintre Steaua si echipa nationala: Trei cai de aparare gasite de sefii campioanei
Foto: Hepta.ro

Chiar daca momentan, la nivel declarativ, sustin ca nu exista pericolul ca jucatorii si/sau clubul sa fie sanctionati, oficialii Stelei isi pregatesc deja apararea.

Conform informatiilor obtinute de Ziare.com, FRF va discuta miercuri situatia fotbalistilor de la Steaua si va decide daca se va incepe o actiune disciplinara.

Constienti ca se poate ajunge la aceasta situatie, oficialii campioanei pregatesc trei cai de aparare, pe care Ziare.com le prezinta mai jos in exclusivitate:

1. FRF a omis sa armonizeze regulamentul dupa cel FIFA

Sursele noastre sustin ca, in primul rand, se mizeaza pe faptul ca in regulamentul FIFA este precizat faptul ca cluburile nu sunt obligate sa trimita jucatori la actiuni care nu fac parte din calendarul oficial.

Exclusiv Fotbalistii Stelei risca o suspendare drastica dupa boicotul nationalei

Totusi, Regulamentul Disciplinar nu contine aceasta prevedere, iar FRF nu tine cont de regulamentul FIFA, ci de cel intern. Este o scapare grava de regulament a FRF, care a omis sa armonizeze regulamentele, asa cum solicita FIFA. Astfel, chiar si daca fotbalistii Stelei ar fi sanctionati, pedeapsa va fi anulata la TAS, iar FRF risca sa plateasca despagubiri.

In ultimele ore, in fotbalul romanesc s-a vehiculat intens ideea ca Regulamentul Disciplinar va fi modificat si va fi similar cu cel al FIFA. "Este o scapare de regulament care cu siguranta va fi modificata", a afirmat presedintele de la CSU Craiova, Felix Grigore.

2. Jucatorii vor spune ca au fost informati ca Iordanescu a renuntat la ei. Clubul ar deveni responsabil

O a doua cale de aparare pregatita de oficialii Stelei ii priveste direct pe jucatori. Din informatiile Ziare.com, in cazul in care vor fi chemati la Comisia de Disciplina fotbalistii Stelei vor spune ca nu s-au mai prezentat la lot intrucat au fost informati de club ca selectionerul Anghel Iordanescu a renuntat la ei.

In aceasta situatie, oficialii Stelei incearca sa indrepte intreaga responsabilitate catre conducerea clubului pentru a-i proteja pe jucatori.

Opinie juridica: Cine are dreptate in conflictul dintre Steaua si echipa nationala

3. Artificiu de nuanta

De asemenea, in apararea pregatita de oficialii Stelei se mizeaza si pe o chestiune de nuanta, aceea ca reprezentativa din Antalya nu este "o echipa nationala" ci doar o "selectionata" si astfel nu s-ar incadra prevederilor de la articolul 69 din Regulamentul Disciplinar.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#conflict Steaua Nationala, #aparare Steaua echipa nationala , #stiri Steaua