Cum a adus Reghecampf haosul la Steaua printr-o greseala fatala - Interviu

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 07:02
21784 citiri
Cum a adus Reghecampf haosul la Steaua printr-o greseala fatala - Interviu
Foto: Hepta.ro

Steaua s-a facut de ras cu Concordia Chiajna si a pierdut pentru prima data in istorie cu micuta grupare de la marginea Bucurestiului.

Ce se ascunde in spatele acestui esec care adanceste criza din jocul vicecampioanei? Numeroasele improvizatii facute de Laurentiu Reghecampf, care au atins un apogeu in partida cu Concordia.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, antrenorul care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, Emeric Ienei, a explicat modul in care au afectat jocul ros-albastrilor improvizatiile facute de Reghecampf, descrise ca fiind "o mare greseala".

Pe parcursul acestui meci, Ovidiu Popescu (fundas dreapta), Wilfried Moke (fundas central), Alin Tosca (fundas central), Mihai Pintilii (folosit si fundas central), Sulley Muniru (folosit si fundas central), Gabi Enache (folosit si fundas dreapta), Rick Boldrin (folosit si mijlocas ofensiv) si Adi Popa (atacant central) au evoluat in alte pozitii decat cele de baza.

Practic, dintre titulari, cu exceptia portarului Florin Nita, doar Marko Momcilovici si William de Amorim au evoluat pe pozitiile lor de baza de la inceputul pana la finalul meciului.

Citeste interviul acordat Ziare.com de Emeric Ienei pentru a afla cum au influentat aceste schimbari jocul Stelei:

La meciul cu Chiajna am avut 8 jucatori de la Steaua care nu au fost folositi pe posturile de baza. Cum vi se par improvizatiile facute de Laurentiu Reghecampf?

Este o greseala foarte mare pentru ca nu poti avea automatisme cat timp muti jucatorii de pe o pozitie pe alta. Jucatorii trebuie sa stie care este pozitia lor, sa aiba anumite repere.

Care sunt efectele acestor improvizatii?

La Steaua nu vad nimic lucrat in ultimii 30 de metri. Ar trebui sa existe automatisme. Mijlocasul central sa ia mingea de la fundasul central, sa o trimita in partea stanga si tot asa, insa la Steaua nu vedem deloc asa ceva. La Steaua se bazeaza totul pe individualitati, nu exista un joc colectiv de echipa in care sa se vada traseele exersate. Toti jucatorii incearca sa rezolve fazele individual si se precipita.

Il vedeti pe Adi Popa jucand atacant central?

Adi Popa ar trebui sa joace acolo unde o poate face el mai bine, ca extrema dreapta, si sa invete sa centreze mai bine. El a jucat de multe ori bine in banda dreapta, dar nu il vad niciodata jucand cu succes si in rolul de atacant central.

Moke cum vi se pare reprofilat ca fundas central?

De la Moke aveam sperante ca este jucatorul care il va inlocui cu succes pe Varela, asa s-a spus cand a fost adus la Steaua, dar iata ca nu e ceea ce trebuie.

Pe fondul acestor improvizatii, Steaua nu a aliniat niciodata aceeasi echipa de start de doua ori, desi a avut peste 20 de meciuri in acest sezon...

In vremurile in care aveam marea echipa a Stelei, primul 11 al Stelei era cunoscut de toata lumea, chiar si de cei care nu iubeau Steaua. Acum nu vedem doua meciuri cu aceeasi echipa de start, iar asta este din nou o mare greseala. Stelei ii lipseste asta, o echipa de start bine conturata pe care sa o stie toata lumea. La Steaua nu mai exista astazi titulari, ceea ce e gresit.

Conteaza si faptul ca Reghecampf e obligat sa foloseasca un jucator eligibil la U21?

Federatia exagereaza cu aceasta regula pentru promovarea tinerilor. Ce antrenor ar fi tampit sa nu foloseasca un tanar valoros daca il are echipa? Nu este in regula ca s-a impus aceasta regula pentru ca astfel sunt folositi si jucatori care nu ar evolua in mod obisnuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Steaua infrangere Chiajna, #improvizatii Laurentiu Reghecampf , #stiri Steaua