Dupa un an in grija Armatei, stadionul Steaua incepe sa arate ca o ruina (Foto)

Joi, 26 Mai 2016, ora 21:39
15592 citiri
Dupa un an in grija Armatei, stadionul Steaua incepe sa arate ca o ruina (Foto)
Foto: captura ProTV

Stadionul Steaua incepe sa arate ca o ruina dupa ce echipa de fotbal a fost alungata in urma cu un an, din cauza conflictului dintre Armata si Gigi Becali.

Unele porti de acces nici nu se mai vad de vegetatie, iarba a crescut si prin tribune, scarile de acces s-au degradat, iar scaunele si-au pierdut aproape in totalitate culoarea.

Un tablou sumbru, prezentat de ProTV, care a filmat cu camera ascunsa stadionul Steaua la un an de cand echipa de fotbal a fost evacuata de Armata.

De altfel, Ziare.com a semnalat inca din luna martie problemele de la stadion, cand am dezvaluit in exclusivitate ca arena din Ghencea s-a degradat si nu a mai primit nici macar avizul pentru a organiza meciuri interne.

Foto: ProTV

Iar lucrurile nu se vor imbunatati in urmatoarea perioada. Stadionul risca sa ajunga o adevarata ruina dupa ce Gigi Becali a dat in judecata Armata si solicita nocturna, tabela, turnichetii si lifturile - bunuri pe care le-a cumparat din bani personali.

Ziare.com a dezvaluit aceasta intentie inca din luna noiembrie a anului trecut, cand Becali a trimis prima notificare. Armata nici nu a vrut sa auda, iar acum comandantul CSA Steaua, George Boroi, a fost dat in judecata pentru abuz in serviciu.

Prin acest loc ar trebui sa se faca intrarea pe stadion:

Foto: ProTV

In tot acest timp, Armata se consoleaza ca stadionul - pe care de un an nu joaca nicio echipa! - va fi modernizat din bani publici pentru a fi teren de antrenament la EURO 2020. Momentan a fost depus doar un proiect la Compania Nationala de Investitii si nu se stie daca va deveni vreodata realitate.

In schimb, Armata pretinde despagubiri de aproximativ 37 de milioane de euro pentru ca echipa de fotbal a folosit marca Steaua in ultimii zece ani si cere si o taxa anuala de 3.7 milioane de euro pentru a folosi emblema.

Cum s-a ajuns la aceste sume? In urma unei evaluari facute de o firma de apartament patronata de Gabriela Gangoe-Simion, retinuta in urma cu cateva saptamani in dosarul fostului consilier prezidential Razvan Murgeanu.

Conflictul dintre Steaua si Armata a inceput in noiembrie 2014, cand ICCJ a decis ca proprietarul de drept al marcii "Steaua" este clubul Armatei.

De atunci, echipa de fotbal si-a schimbat emblema, iar in vara lui 2015 a fost evacuata si din Ghencea.

Armata sustine, de asemenea, ca detine si numele si palmaresul Steaua, dar momentan Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate lui Gigi Becali.

C.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#foto stadion Steaua, #foto stadion Steaua paragina , #stiri Steaua