Exclusiv Adevaratul motiv pentru care Steaua nu poate juca din nou in Ghencea

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 14:25
7910 citiri
Exclusiv Adevaratul motiv pentru care Steaua nu poate juca din nou in Ghencea
Foto: Hepta.ro

La un an distanta de la ultimul meci de fotbal disputat pe stadionul Steaua, Ziare.com scoate la iveala detalii incredibile despre starea in care a ajuns arena de pe care campioana Romaniei a fost alungata.

Reprezentantii Armatei s-au intalnit cu Gigi Becali saptamana trecuta pentru a discuta despre revenirea echipei in Ghencea, dar de pe ordinea de zi a lipsit un amanunt important. Intoarcerea Stelei pe stadionul de fotbal din Ghencea nu a fost adusa in discutie, intrucat lui Becali i s-a transmis ca acest lucru ar fi imposibil pentru ca stadionul va intra in curand intr-un proces de modernizare.

Surse din cadrul CSA Steaua au dezvaluit insa pentru Ziare.com ca adevarul este cu totul altul. Dupa un an in care nu a mai fost folosit, stadionul Steaua s-a degradat si nu mai poate gazdui nici macar meciuri din Liga 1, afirma sursele noastre.

"Presupusa modernizare a stadionului este doar un alibi pentru a ascunde adevarul. Pentru modernizare nu s-a depus nici macar studiul de fezabilitate la Minister, iar, daca se va ajunge la reconstructie, procesul va incepe abia in partea a doua a anului 2017. In realitate, stadionul nu a putut fi omologat si nu mai poate gazdui meciuri de fotbal pentru ca s-a degradat", sustine o sursa din cadrul CSA Steaua pentru Ziare.com.

Din informatiile obtinute de Ziare.com, Armata a incercat sa omologheze stadionul Steaua la inceputul lunii martie, in cadrul procesului de valorificare solicitat de ministrul Mihnea Motoc.

Astfel, stadionul Steaua a fost inspectat de reprezentati ai Ligii Profesioniste de Fotbal, Jandarmeriei Romane si ISU Bucuresti, care au depistat mai multe probleme si au ajuns la concluzia ca stadionul nu mai poate gazdui meciuri nici macar din Liga 1.

"Informatia pe care o aveti este adevarata, am inspectat stadionul Steaua in urma cu aproximativ doua saptamani si s-a ajuns la concluzia ca nu poate fi omologat", a confirmat Mihai Stancu, directorul Departamentului de Ordine si Siguranta din cadrul LPF, pentru Ziare.com.

Contactat de Ziare.com pentru a comenta starea in care a ajuns stadionul Steaua dupa un an de neutilizare, comandatul Clubului Sportiv al Armatei, George Boroi, a fost vizibil enervat de subiect.

"Problemele sunt trecute in procesul verbal pe care il puteti gasi la LPF sau la celelalte institutii care au fost prezente", ne-a declarat Boroi, in timp ce Mihai Stancu ne-a indemnat sa solicitam tocmai de la CSA Steaua procesul verbal.

Conform surselor noastre, pentru remedierea problemelor gasite la stadionul Steaua ar fi necesara o suma ce ar depasi 100 de mii de euro, insa Armata nu are acesti bani disponibili pentru a-i investi.

"La nivelul CSA Steaua s-a stabilit ca nu se va investi niciun ban pentru refacerea problemelor, iar in momentul de fata speram ca stadionul sa fie selectat pentru procesul de modernizare in vederea gazduirii meciurilor de la EURO 2020", mai afirma sursa noastra din cadrul CSA Steaua.

Conform vechii intelegeri cu echipa de fotbal, CSA incasa 24 de mii de euro pentru fiecare meci disputat in Ghencea. Contractul a expirat in vara anului trecut, iar Steaua a jucat ultimul meci aici pe 22 martie 2015, cu Viitorul Constanta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#omologare stadion Steaua, #Stadion Ghencea Steaua, #modernizare stadion Steaua , #stiri Steaua