Florin Talpan, furios dupa decizia instantei din procesul cu Becali - Interviu

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 12:53
13252 citiri
Florin Talpan, furios dupa decizia instantei din procesul cu Becali - Interviu

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a criticat decizia luata de Tribunalul Bucuresti in procesul de calomnie pe care i l-a intentat lui Gigi Becali.

Dupa ce instanta a hotarat ca Talpan trebuie sa primeasca despagubiri in valoare de 3.000 de euro, juristul CSA Steaua a afirmat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca se simte umilit de aceasta decizie.

Talpan spune ca, prin aceasta decizie, se creaza un precedent periculos, care le-ar putea permite oamenilor bogati sa jigneasca fara riscul de a fi sanctionati mai grav.

El a mentionat ca va merge mai departe cu acest proces, inclusiv pana la CEDO.

Iata interviul acordat Ziare.com de Florin Talpan:

Instanta a hotarat ca trebuie sa primiti 3.000 de euro. Sunteti multumit cu acest verdict?

Prin simplul fapt ca s-a admis actiunea este o recunoastere a vinovatiei paratului George Becali, al prejudiciului meu moral si al imaginii mele. In ceea ce priveste cuantumul daunei este inadmisibil ca un ofiter al statului, al Armatei Romane, care apara interesel statului, sa fie umilit cu acordarea ca despagubiri a unei sume infime. Ar fi un precedent care ar da posibilitatea oricarei persoane influente de a umili si batjocori persoane care apara interesele statului si sunt de buna credinta.

Au fost anumite probleme in desfasurarea procesului?

Instanta a fost subiectiva inca de la inceputul procesului, acordand ilegal un termen pentru luarea la cunostinta a raspunsului la intampinare de catre avocatul paratului. Orice avocat care cunoaste Codul de Procedura Civila stie ca de raspunsul la intampinare se ia la cunostinta de la dosarul cauzei, acesta nu se comunica.

Cum s-au desfasurat sedintele de judecata?

George Becali si acolitii sai au facut galagie, au tulburat linistea publica a sedintei. George Becali m-a insultat si m-a jignit chiar in timpul desfasurarii procesului, in fata instantei, fara ca presedinta sedintei sa ia vreo masura in acest sens. Codul de Procedura prevede clar articole in acest sens, ca judecatoarea poate dispune masuri impotriva celor turbulenti masuri incepand cu amendarea pana la dosare penale si arestarea acestora.

Vi s-au admis toate probele?

Nu mi s-a admis proba testimoniala cu martori, care din punctul meu de vedere era concludenta, si nici proba video, care era imperios necesara. Judecararea procesului a fost superficiala. Judecatoarea a dorit cu orice chip sa finalizeze cat mai repede acest dosar.

Ce veti face mai departe?

Voi formula apel si, in cazul in care nu voi gasi dreptate in tara, voi ajunge la CEDO. Nu este posibil, inclusiv dupa proces m-a jignit. Nu ma voi opri aici, voi merge mai departe pentru ca sunt dovezi foarte clare in dosar.

Citeste si:
Daniel Fenechiu (PNL), despre scenariul în care nu se reface coaliția cu USR: „Vom vedea dacă se poate construi ceva cu PSD. O discuție e obligatorie”
Daniel Fenechiu (PNL), despre scenariul în care nu se reface coaliția cu USR: „Vom vedea dacă se poate construi ceva cu PSD. O discuție e obligatorie”
Liderul senatorilor PNL Daniel Fenechiu a declarat miercuri, 20 octombrie, că în cazul în care coalția de guvernare alături de USR nu se va putea reface, atunci nu este exclusă o colaborare...
Theodor Paleologu: „Nici Cîțu nici Cioloș nu pricep că pentru a fi premier trebuie să reunești o majoritate. Culmea nerușinării să-i aud pe acești șmecherași”
Theodor Paleologu: „Nici Cîțu nici Cioloș nu pricep că pentru a fi premier trebuie să reunești o majoritate. Culmea nerușinării să-i aud pe acești șmecherași”
Fostul candidat PMP la alegerile prezidențiale Theodor Paleologu a vorbit miercuri, 20 octombrie, despre desemnarea lui Dacian Cioloș de către președintele Klaus Iohannis ca premier, pe care o...
Sursa: Ziare.com