Generalul Laurentiu Rosu: Steaua Armatei incepe de la zero, nu are nimic. Adevarata echipa e a lui Becali

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 10:01
20204 citiri
Generalul Laurentiu Rosu: Steaua Armatei incepe de la zero, nu are nimic. Adevarata echipa e a lui Becali
Foto: Hepta.ro

Intr-un moment in care Armata incearca din rasputeri sa il lase pe Gigi Becali fara Steaua, generalul in rezerva Laurentiu Rosu spune ca adevarata echipa este cea care evolueaza in acest moment in Liga 1.

Laurentiu Rosu a fost comandantul CSA Steaua intre mai 2000 si iulie 2003 si a facut parte din Adunarea Generala in care s-a decis ca echipa sa treaca in proprietatea lui Becali.

El afirma ca tranzactia a fost legala, dar mentioneaza ca probleme au fost doar cu cativa ani inaintea ei, in 1998, cand s-a infiintat AFC Steaua (condusa de Viorel Paunescu).

"Sa lamurim un lucru! Gigi Becali nu are nicio treaba cu Armata! El a luat echipa de la Paunescu. El chiar a platit pentru tot ce a luat si a preluat toate facilitatile pe care Paunescu le luase de la Armata, de fapt de la ministul Babiuc prin celebra Hotarare 66.

Eu, drept comandant al clubului Steaua, faceam parte din Consiliul de Administratie pentru ca ministrul daduse ordin cu o luna si ceva inainte sa nu mai faca parte din acest Consiliu generalul Pigui, generalul Badalan si colonelul Zisu. Atunci a hotarat sa faca parte doar comandantul clubului, care eram eu, pentru ca aveam acolo baza materiala. Asta e motivul pentru care eu am participat acolo. Oricum, nu aveam de ce sa ma impotrivesc acestui lucru. Echipa deja fusese cedata de Babiuc lui Paunescu", a spus Laurentiu Rosu pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

De asemenea, Rosu a mentionat ca Gigi Becali este cel care detine palmaresul echipei Steaua, in timp ce noua echipa a Armatei nu are nimic si trebuie sa o ia de la zero.

"Palmaresul este istoricul unei echipe, iar acest lucru este la Gigi Becali. Echipa pe care vrea sa o infiinteze Armata o ia de la capat, de la zero. Trebuie sa o ia de jos. Oricum ei se vor opri la Liga a 2-a, pentru ca trebuie sa predea echipa acolo. Cine mai baga bani? Sa fim seriosi, nimeni! Vreau sa-l vad pe Piturca, sa-l vad eu ca vine cu banii astia! Cand clubul a fost la ananghie nu a venit nimeni sa ajute. Am vorbit cu multe glorii ale Stelei, toti veneau cu sfaturi, dar cu bani nimeni. E o razbunare ceea ce se intampla acum", a completat Rosu.

Laurentiu Rosu intareste astfel spusele lui Cristian Gatu, alt fost comandant al CSA Steaua, care sustine ca adevarata echipa este a lui Gigi Becali.

Pe de alta parte, echipa lui Becali a pierdut in instanta marca Steaua, iar acum nu mai are voie sa foloseasca nici numele.

In privinta palmaresului nu exista insa o decizie a unei instante, iar parerile sunt impartite. In timp ce Becali, LPF, FRF si fostii conducatori ai CSA Steaua din 2003 sustin ca este al actualei echipe, Florin Talpan si fotbalistii din generatia Steaua '86 il revendica si spun ca este al lor.

C.S.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#palmares Steaua, #tranzactie palmares Steaua , #stiri Steaua