Laszlo Tokes: E adevarat ca s-a furat Revolutia

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 19:20
2057 citiri
Laszlo Tokes: E adevarat ca s-a furat Revolutia
foto: Arhiva

Episcopul Laszlo Tokes a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte la Timisoara, ca Revolutia a fost "furata" si ca s-a incercat mutarea datei izbucnirii evenimentelor din 1989, din 15 decembrie pe 22 decembrie, data la care Ceausescu a fugit din Capitala.

"E adevarat ca s-a furat Revolutia. Guvernarea post-comunista a incercat sa intervina printr-o revolutie ascunsa. Evenimentele sangeroase din martie 1990 au fost o contrarevolutie, dar cu totii ne-am unit impotriva comunismului. Este important ca s-a facut schimbarea de regim, dupa 20 de ani de la Revolutie. S-a redobandit acel spirit al Timisoarei, e un castig ca iarasi ne regasim, de aceeasi parte a baricadei, romani si maghiari (...)", a declarat Laszlo Tokes.

Episcopul reformat a multumit pentru recunoasterea faptelor din urma cu 20 de ani, dar s-a aratat mahnit de incercarea mutarii datei de inceput a Revolutiei.

"Se recunoaste starea de fapt din 1989. Faptele sunt fapte. S-a incercat mutarea inceputului Revolutiei de pe strada noastra, s-a incercat mutarea datei inceputului Revolutiei din 15 decembrie, in 22 decembrie, cand a fugit dictatorul. Bucurestiul a incercat sa spuna lumii intregi ca in Capitala a inceput Revolutia. La Bruxelles, la un eveniment, statea scris acolo ca Revolutia a inceput odata cu plecarea dictatorului (...)", a mai afirmat Tokes.

La 20 de ani de la izbucnirea Revolutiei, la Timisoara, episcopul reformat Laszlo Tokes a tinut sa multumeasca celor care i-au recunoscut implicarea in evenimentele de la acea data.

Acesta a fost distins cu Premiul "Robert Schuman" de Partidul Popular European, Premiul "Petofi Sandor", din partea Ungariei, alaturi de Gabriel Andreescu, si a primit o diploma din partea actualului sef al statului, Traian Basescu care i-a conferit si Ordinul Steaua Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laszlo Tokes Revolutie Timisoara, #Laszlo Tokes Revolutie furata, #Tokes Steaua Romaniei , #stiri Steaua