Lovitura financiara pentru Steaua: Incasari de rasunet in acest an

Vineri, 05 August 2016, ora 08:01
16576 citiri
Lovitura financiara pentru Steaua: Incasari de rasunet in acest an

Steaua a reusit sa-si revina din punct de vedere financiar, dupa ce anul precedent a fost un adevarat fiasco.

Vicecampioana Romaniei si-a asigurat linistea financiara pentru urmatoarele trei sezoane, avand garantate venituri de peste 20 de milioane de euro in 2016, conform calculelor facute de Ziare.com.

Steaua va incasa 2.8 milioane de euro din drepturile de televizare din Liga 1 si inca 400 de mii de euro pentru ca a castigat Cupa Ligii.

De asemenea, ros-albastrii vor mai obtine inca 1.5 milioane de euro din contractele de sponsorizare.

Steaua a vandut deja doi jucatori in aceasta vara, in schimbul a 4.6 milioane de euro, insa grosul va sosi de la UEFA, pentru calificarea in grupele unei competitii europene.

Pana in momentul de fata, Steaua are garantate incasari de 3.4 milioane de euro pentru parcursul din Liga Campionilor. In cazul in care va fi eliminata in play-off-ul Ligii, Steaua va merge in grupele Europa League si va incasa inca 2.4 milioane de euro.

Pe langa banii aferenti performantei, Steaua va primi si un bonus de market-pool, din drepturile de televizare ale meciurilor din cupele europene. Acesta este evaluat la 6 milioane de euro.

Intr-un scenariu si mai pozitiv, Steaua ar incasa o suma si mai mare daca ajunge in grupele Ligii Campionilor, bonusul fiind de 12 milioane de euro.

Rezultatele din ultima perioada i-au readus pe suporteri la stadion, iar incasarile pe bilete din acest sezon sunt estimate la 2 milioane de euro, in toate competitiile.

Astfel, chiar si in cel mai negativ scenariu, al prezentei in grupele Europa League, Steaua va avea in 2016 incasari de peste 23 de milioane de euro.

Bugetul anual al Stelei este estimat la 7.5 milioane de euro, dupa reducerile radicale de costuri din aceasta vara.

Schimbare importanta comparativ cu 2015

Formatia ros-albastra a incheiat anul 2015 cu un deficit de 2.87 milioane de euro, potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Finantelor.

Veniturile Stelei din 2015 s-au ridicat la 12.4 milioane de euro, in timp ce cheltuielile au fost de 15.28 milioane de euro.

Se poate observa astfel o scadere dramatica a veniturilor comparativ cu anii precedenti. In 2014, Steaua a incasat 23.4 milioane de euro, in timp ce in 2013 suma a fost un adevarat record - 36 de milioane de euro.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com