Mesaj dur al Peluzei Sud de la Steaua, dupa ce un fan dinamovist a murit la finele marelui derbi

Duminica, 28 August 2016, ora 10:16
13366 citiri
Mesaj dur al Peluzei Sud de la Steaua, dupa ce un fan dinamovist a murit la finele marelui derbi
Foto: fcsteaua.ro

Cunoscuta grupare a galeriei Stelei, Peluza Sud, a luat atitudine dupa ce s-a aflat faptul ca un suporter dinamovist a murit miercuri dimineata, in urma unei altercatii care a avut loc imediat dupa marele derbi Steaua - Dinamo de sambata trecuta.

E vorba de un tanar de 18 ani, pe numele sau Adrian Matei, care a fost ucis in urma unei altercatii care a avut loc in preajma Parcului Titan, dupa meciul Steaua - Dinamo.

Peluza Sud a postat un comunicat in care isi exprima regretul pentru aceasta pierdere:

"Mai intai de toate, vrem sa ne declaram regretul fata de tragicul eveniment ce a avut loc dupa terminarea meciului FCSB - Dinamo, in urma caruia un suporter dinamovist si-a pierdut viata, iar pe aceasta cale dorim sa transmitem condoleante familiei indurerate. Suntem intristati pentru moartea lui Adrian Daniel Matei si dincolo de rivalitate, este un eveniment trist cand cineva atat de tanar isi pierde viata. Orice rivalitate presupune o competitie cu adversarul, in niciun caz eliminarea lui. Nu este normal ca o persoana, indiferent de clubul pe care il sustine, sa isi piarda viata in urma unor incidente dintre suporteri. In acest moment, nu mai conteaza ce echipa sustinea victima sau din ce galerie face parte agresorul, este vorba de felul in care noi, suporterii, trebuie sa tratam astfel de cazuri. Ura, frustarea si dezinformarea au fost principalele arme folosite de o parte a suporterilor dinamovisti, dar si de o parte a presei in modul de a scoate adevarul la iveala. Un tragic eveniment a fost o ocazie pentru unii de a mai arunca vorbe grele in suporterii stelisti, de a tine lectii de moralitate si de a mai incita spiritele intr-un mod vadit", punctau cei de la PS.

De asemenea, galeria indeamna la calm si cere ca oamenii care au gresit sa isi primeasca pedeapsa in acest caz:

"Indemnam ca toti cei care sunt implicati direct, indirect, intr-un mod emotional sau nu, sa nu se mai grabeasca in a trage concluzii pripite, ci sa astepte finalizarea anchetei in desfasurare si a verdictului final. Intelegem ca multi si-au dorit ca autorul crimei sa fie cineva de la Peluza Sud, precum si existenta unei dorinte de a gasi repede un vinovat, dar nu putem sa nu observam avalansa de ura, injurii si amenintari. Consideram ca aceasta este o metoda specifica de distorsionare a realitatii folosita de galeria dinamovista (pentru ca, in trecut, au mai recurs la asemenea practici, avand intentia de a denatura adevarul), care alimenteaza pornirile unor tineri, de la orice echipa, de a reactiona iresponsabil, ireversibil si criminal, creandu-se astfel, contextul si motivatia ca o tragedie asemanatoare sa se repete.

Odihneste-te in pace, Bubu!", scriau suporterii stelisti in acest comunicat.

Steaua - Dinamo s-a terminat 1-1 in derbiul consumat sambata trecuta pe Arena Nationala din Bucuresti.

D.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mesaj dur Peluza Sud Steaua moarte, #fan Dinamo omorat mesaj Peluza Sud, #comunicat Peluza Sud moarte suporter Dinamo , #stiri Steaua