Patru stelisti, criticati aspru dupa meciul cu FC Zurich - Interviu cu un fost selectioner

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 15:00
9165 citiri
Patru stelisti, criticati aspru dupa meciul cu FC Zurich - Interviu cu un fost selectioner

Steaua a dezamagit din nou in Europa League si a facut doar 0-0 cu FC Zurich, astfel ca sansele de calificare in primavara europeana devin tot mai mici.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul selectioner Mircea Radulescu a analizat evolutia Stelei de la Zurich si a criticat aspru patru jucatori.

Bojan Golubovici, Alexandru Bourceanu, Wilfried Moke si Vlad Achim sunt jucatorii care nu reusesc sa aduca un plus in jocul Stelei, conform spuselor lui Radulescu.

De asemenea, Radulescu a avertizat ca este posibil ca nici Denis Alibec sa nu fie salvatorul echipei, desi este peste Golubovici.

Iata interviul acordat Ziare.com de Mircea Radulescu:

Ce impresie v-a lasat Steaua in meciul cu FC Zurich?

Contrar unora dintre comentarii, mie nu mi-a displacut. Steaua a avut chiar momente de organizare... Ceea ce a fost evident a fost faptul ca nu are o acoperire valorica pe toate posturile. Si cel mai descoperit post este postul de atacant central, unde baiatul asta de la Iasi, Golubovici, o fi baiat bun, de echipa de pluton, dar nu e de nivelul Stelei nici de la incalzire. Inca de la incalzire vezi ca e altceva decat ceilalti. Si aici se rupe filmul in ceea ce priveste actiunile ofensive ale Stelei.

Boldrin poate da randament in acea pozitie, in spatele atacantului?

El e un jucator bun, e de nivelul Stelei, un clarvazator. De multe ori lumineaza jocul si pune in pericol poarta adversa. Spre deosebire de el, Bourceanu nu pune in pericol poarta adversa sub nicio forma. Parca are sarcini de joc sa n-o puna in pericol. Jocul lui e atat de demodat si atat de...

Dar, ma rog, probabil Reghecampf il tine ca fiind un jucator de echipe, dar nu se mai poate la nivelul aspiratiilor Stelei sa ai in formatie si, mai ales la mijlocul terenului, un jucator cu aport ofensiv atat de redus si demodat.

Remarcati mai devreme problema din atac. Mai are nevoie Steaua si de alti jucatori?

Da! Nu toate transferurile Stelei se fac vizand valoarea adevarata, ci si cu scop comercial. Vindem scump si cumparam ieftin. Iar in momentul in care cumperi ieftin nu iei cel mai bun material. E bun pentru campionatul intern, dar uitati ca vin confruntarile astea internationale care se transforma in niste teste, in evaluari si-ti arata exact unde te afli.

Se asteapta salvarea de la Alibec. Va reusi sa fie omul de gol?

Oricum e peste asta de la Iasi, peste Golubovici! Dar nici in privinta lui Alibec nu putem face declaratii exagerat de optimiste pentru ca noi asteptam de la el sa fie un titular al echipei nationale, cu reusite.

Noi vrem sa joace meci de meci, sa marcheze goluri, sa aiba o atitudine profesionista de la inceput pana la sfarsit, fara gesturi, mofturi si renuntari. In momentul de fata, din ce am vazut, Alibec este insa mult peste Golubovici, nici nu se compara. Nici nu stiu de ce-l mai baga pe Golubovici!

Fundasii centrali cum vi s-au parut?

Tosca a corespuns dar nu joaca pe postul lui si faptul ca e mic, in raport cu media stoperilor europeni, e un dezavantaj care uneori se vede.

Moke? Nu e pentru postul de fundas central al Stelei. Poate sa joace fundas la oricare alta echipa din campionat cu rezultate bune, insa pentru Steaua, care intra in confruntari europene, poate sa fie uneori un jucator depasibil. Aportul lui e mai mare la mijlocul terenului. Acolo are un aport pozitiv, acceptabil, iar daca e depasit are cine sa-l dubleze, pe cand ca fundas...

Si pe Achim il cunoasteti bine de la Voluntari. A inceput bine la Steaua, dar pare intr-o scadere...

Achim are si el hibele lui. El e tot un Moke. Alearga mult, paseaza si joaca simplu. Dar la Steaua mai trebuie sa joci si altceva decat simplu. Trebuie sa ai imaginatie, sa fii 'creator', iar Achim nu este un creator, un fantezist.

Citeste si:
Liviu Dragnea dezlănțuit în prima apariție televizată: „Structură de guvernare coordonată de Iohannis, ajutată de PSD coordonat şi el de Iohannis”
Liviu Dragnea dezlănțuit în prima apariție televizată: „Structură de guvernare coordonată de Iohannis, ajutată de PSD coordonat şi el de Iohannis”
Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a lansat duminică, 19 septembrie, atacuri dure la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, a actualei guvernări, dar şi a partidului pe care l-a condus....
Ludovic Orban spune că președintele Klaus Iohannis a vrut înlocuirea sa. „Eu am spus că o să le pară rău lor”
Ludovic Orban spune că președintele Klaus Iohannis a vrut înlocuirea sa. „Eu am spus că o să le pară rău lor”
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică, 1 septembrie, că nu doar o parte dintre membrii PNL, ci şi preşedintele Klaus Iohannis doresc înlocuirea sa din...
Sursa: Ziare.com