""
Ziare.com

Prima stea de pe Walk of Fame din Berlin va fi a lui Marlene Dietrich

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 18:35

   

Prima stea de pe Walk of Fame din Berlin va fi a lui Marlene Dietrich
Marlene Dietrich va fi prima personalitate omagiata pe Walk of Fame-ul berlinez, urmand ca steaua care-i va fi dedicata sa fie inaugurata joi, cu ocazia deschiderii festivalului de film de la Berlin, au anuntat realizatorii proiectului.

Inaugurarea oficiala a "Boulevard des Stars", cum se va numi oficial aleea artistilor belineza, va avea loc la finalul verii, insa prima stea va fi dezvelita joi de directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, si de primarul Klaus Wowereit, informeaza AFP.

Actrita si cantareata Marlene Dietrich, nascuta la Berlin, a fost aleasa de un juriu format din cinci persoane numite din institutii renumite precum Cinemateca germana sau Academia cinematografica.

Situata pe Potsdamer Strasse, unde isi are sediul si Muzeul cinematografiei si televiziunii, "Boulevard des Stars" va gazdui pentru inceput stelele a 40 de personalitati - vedete ale cinematografiei si televiziunii, ale caror nume nu au fost inca dezvaluite. Aleea se va imbogati cu zece nume pe an, care vor fi selectate de acelasi juriu. Actori, regizori, muzicieni, prezentatori sau scenaristi germani vor putea aspira la o stea pe "Boulevard des Stars".

Printre primele 40 de personalitati care vor avea o stea pe "Boulevard des Stars" s-ar putea numara producatorul Roland Emmerich, regizorii Fritz Lang, Fatih Akin, Rainer Werner Fassbinder, Michael Haneke, Wim Wenders si Billy Wilder, actorii Klaus Kinski, Arnold Schwarzenegger, Romy Schneider si Hanna Schygulla, dar si presedintele juriului celei de-a 60-a editii a Berlinalei, regizorul german Werner Herzog.

Sursa: rNews

Articol citit de 1033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor