Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Retrospectiva: Steaua in Liga Campionilor

Vineri, 26 Decembrie 2008, ora 17:04
955 citiri
Retrospectiva: Steaua in Liga Campionilor

Vicecampioana a Romaniei in sezonul 2007/2008, Steaua Bucuresti s-a calificat in turul III preliminar al Ligii Campionilor. Sortii le-au harazit ros-albastrilor un adversar redutabil, echipa turca Galatasaray Istanbul.

Intr-un mod neasteptat, cele doua meciuri din turul III preliminar au fost dominate de stelisti. Meciul de la Istanbul s-a incheiat la egalitate, scor 2-2, dupa ce romanii conduceau cu 2-0 in minutul 15. In retur, ros-albastrii se impun cu 1-0, gol Nicolita, si se califica pentru a treia oara consecutiv in grupele Ligii Campionilor.

Tragerea la sorti a grupelor a parut una norocoasa, ros-albastrii urmand a intalni campioanele Frantei si Germaniei, Olympique Lyon respectiv Bayern Munchen, precum si echipa lui Adi Mutu, AC Fiorentina.

Debutul in sezonul 2008/2009 al Ligii Campionilor a fost in data de 17 septembrie, Stadionul Ghencea fiind vizitat de nemtii de la Bayern. Partida am putea spune ca nu a avut istoric, germanii dominand autoritar desi la final s-au impus doar cu 1-0. Columbianul Zapata are meritul de a fi aparat o serie de suturi foarte puternice expediate de italianul Luca Toni.

In 30 septembrie, Steaua se deplasa pe Artemio Franchi din Florenta pentru a da piept cu Fiorentina lui Mutu. A fost o partida frumoasa, cu multe actiuni de poarta. Portughezul Antonio Semedo, cel ce se anunta a fi trasnferul anului in Ghencea a irosit insa cu seninatate o sumedenie de ocazii clare. De partea cealalta, Zapata a inchis poarta, astfel ca meciul s-a incheiat la egalitate, scor 0-0.

Dupa egalul de la Florenta, stelistii au asteptat increzatori vizita campioanei Frantei, vechea cunostinta din grupe. Partida a fost poate cea mai buna vazuta pe Ghencea in aceasta competitie. Steaua a condus cu 2-0 si 3-2, parand capabila sa obtina un rezultat mare. N-a fost sa fie, francezii s-au dezlantuit in repriza a doua si au castigat cu 5-3.

Returul de Lyon a gasit Steaua intr-o noua formula. Cu Dorinel Munteanu pe banca, inlocuindu-l pe Lacatus, si cu Pantelis Kapetanos titular in atac. Evolutia ros-albastrilor per ansamblu a fost multumitoare si doar greselile au facut ca francezii sa castige cu 2-0.

Penultima partida din grupe a fost la Munchen, pe impresionantul stadion Allianz Arena. In acest meci Steaua a fost inexistenta, fiind spulberata de campionii Germaniei. Scorul de 3-0 nu reflecta realitatea din teren, nemtii ratand multe ocazii monumentale. Mai mult, desi a incasat 3 goluri, Robinson Zapata a fost cel mai bun portar din Liga in etapa a cincea a grupelor.

Ultimul meci, cu Fiorentina, era si cel decisiv in vederea ocuparii locului 3 in grupa, cel care asigura prezenta in Cupa UEFA. Fiorentina venea la Bucuresti cu 2 puncte, in timp ce Steaua avea unul singur. Meciul propriu-zis a fost unul din cele mai slabe din faza grupelor, ambele echipe fiind foarte slabe. Publicl din Ghencea s-a aflat in protest, huiduind copios patronul dar si pe jucatori. Scorul final a fost 1-0 pentru italieni, Gilardino marcand in minutul 66.

Desi a inceput foarte bine aventura europeana, egal si victorie cu Galatasaray, Steaua a terminat sezonul 2008 de Liga Campionilor in genunchi. Batuta acasa de Fiorentina lui Mutu si in plin scandal cu proprii suporteri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Steaua Liga Campionilor, #retrospectiva, #rezultate , #stiri Steaua