Se cere din nou retrogradarea Stelei: "Joaca in prima liga total ilegal" - sesizari la FIFA si UEFA

Joi, 04 Februarie 2016, ora 11:28
5338 citiri
Se cere din nou retrogradarea Stelei: "Joaca in prima liga total ilegal" - sesizari la FIFA si UEFA

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) a cerut din nou retrogradarea echipei Steaua Bucuresti, sustinand ca aceasta joaca ilegal in Liga 1 si cerand Tribunalului Bucuresti sa fie eliminat numele "Steaua" din titulatura SC FC SB SA.

In plus, colonelul Florin Talpan, juristul CSA Bucuresti, a anuntat ca va solicita FIFA si UEFA "sa dispuna masurile care se cuvin".

"Nu inteleg de ce FRF si comisiile care-si desfasoara activitatea in cadrul acestei institutii, si in special Comisia de Licentiere, au permis unei nou-infiintate cum e SC FC SB SA sa joace in prima liga, fapt total ilegal, asa cum specifica inclusiv regulamentele federatiei, cum ca o echipa nou-creata trebuie sa-si inceapa activitatea din ligile inferioare.

Conform regulamentelor FIFA, FRF si LPF, nu avea dreptul sa afilieze SC FC SB SA in prima liga. Domnul presedinte Burleanu trebuie sa dispuna de urgenta masuri si sa retrogradeze echipa domnului Becali", sustine Talpan, potrivit Prosport.

Gigi Becali tuna si fulgera, in scandalul stadionului Ghencea: "Niste nenorociti!"

Acesta mai spune ca Gigi Becali a inregistrat numele "Steaua" la ONPC fara acordul CSA Bucuresti si "cu rea-credinta".

"Gigi Becali pretinde ca aduce beneficii statului roman, insa nu a avansat niciodata o oferta pentru utilizarea marcii. El vrea sa o foloseasca gratis", a mai precizat Talpan.

Armata cere retrogradarea Stelei: Iata motivul

"Am facut o adresa catre domnul Burleanu inca din 30 iunie 2015. FRF nu a raspuns nici in momentul de fata. Dar voi solicita la FIFA si la UEFA sa dispuna masurile care se cuvin. Nu inteleg de ce domnul Burleanu a ezitat sa raspunda in termenul legal la o adresa venita din partea unei institutii publice. Au trecut sapte luni.

Nu ne-a raspuns la notificari si nu a dispus masuri. Nu ne-a comunicat modalitatea prin care SC FC SB SA a participat la extragerea UEFA pentru preliminariile Ligii Campionilor cu numele Steaua Bucuresti si folosind marca CSA Steaua Bucuresti inregistrata la OSIM cu numarul 130904", a mai precizat colonelul.

FRF face lumina: Ce se intampla cu Steaua, dupa ce Armata a cerut retrogradarea

CSA Bucuresti a mai cerut FRF retrogradarea Stelei si in luna noiembrie 2015, motivand ca echipa lui Becali nu este continuatoarea echipei Steaua, fapt pentru care nu are dreptul sa joace in prima liga. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a spus insa ca nu se poate pune problema retrogradarii, intrucat nicio instanta de judecata nu s-a pronuntat in acest sens.

Conflictul dintre cele doua parti a inceput la sfarsitul anului 2014, dupa ce echipa lui Becali a pierdut marca Steaua la ICCJ. Din vara lui 2015, Steaua a fost evacuata si din Ghencea.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...