Steaua, acuzata de rasism si dupa meciul cu FC Copenhaga

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 19:15
2616 citiri
Steaua, acuzata de rasism si dupa meciul cu FC Copenhaga

Observatorii partidei Steaua - FC Copenhaga au reclamat la UEFA un incident cu tenta rasista petrecut la finalul partidei, cand jucatorii si oficialii gruparii "ros-albastre" s-au bucurat alaturi de galerie, a declarat presedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc.

"Noi avem o comunicare institutionala cu UEFA. I-am informat cu toate incidentele care s-au petrecut in ultimii doi ani si ne-au spus ca au desemnat un ofiter de disciplina, pentru a analiza ceea ce am sesizat. Exista o plangere la UEFA din cate stiu eu pe probleme de rasism in urma meciului cu FC Copenhaga, facuta de observatorii partidei, nu a venit din partea CNCD.

Am inteles ca se refera la ceea ce s-a intamplat la finalul partidei, dupa meci, cand au mers oficialii si jucatorii sa salute galeria. Am inteles ca acolo au fost probleme, eu nu am fost la acea partida", a delcarat Asztalos.

La finalul partidei Steaua - FC Copenhaga, managerul general al echipei, Mihai Stoica a imitat zborul unei pasari cand s-a bucurat alaturi de fotbalisti in fata galeriei "ros-albastre".

Formatia Steaua Bucuresti a invins, joi seara, pe Arena Nationala, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa daneza FC Copenhaga, intr-un meci din etapa a doua a grupei E a Ligii Europa, si a trecut pe primul loc in clasamentul grupei. Unicul gol al intalnirii a fost marcat in propria poarta de Sigurdsson, in minutul 82.

Liga Suporterilor Rapidisti (LSR) si Partida Romilor au sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in legatura cu manifestarile cu caracter rasist care au avut loc la derbiul cu Steaua, din 24 septembrie, fiind vizati in special managerul stelist Mihai Stoica si crainicul Arenei Nationale, Gabriel Safta. La randul sau, CNCD a informat UEFA cu privire la aceste manifestari.

Miercuri, Colegiul Director al CNCD l-a amendat cu 1.000 de lei pe Gabriel Safta, l-a avertizat pe managerul FC Steaua, Mihai Stoica, si a ajuns la concluzia ca unele mesaje afisate de galeria echipei "ros-abastre" la derbiul cu Rapid, din 24 septembrie, au avut un caracter rasist.

Presedintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis, joi, o scrisoare presedintelui FRF, Mircea Sandu, in care avertizeaza cluburile din Romania ca risca sanctiuni severe in cazul in care manifestarile rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal.

Federatia Romana de Fotbal sustine ca din adresa presedintelui UEFA reies in mod evident preocuparea si ingrijorarea forului continental fata de actele rasiste petrecute la unele meciuri din cadrul Ligii I, precum si monitorizarea Romaniei si pericolele la care este expus fotbalul romanesc atat din punctul de vedere al echipelor nationale, cat si din cel al echipelor de club, in cazul in care asemenea acte vor continua.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#acuzatii rasism Steaua, #Steaua acuzata rasism, #Steaua Copenhaga Europa League , #stiri Steaua