Steaua ar trebui sa spuna "Danke schon!"

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 15:18
6383 citiri
Steaua ar trebui sa spuna "Danke schon!"
foto: UEFA

Ca sa-l parafrazez eufemistic pe marele artist Constantin Tanase, a fost "greu cu die, der, das" pentru Steaua in partida cu nemtii. Aceasta mein kampf a lui Reghecampf din penultima etapa a grupei s-a incheiat cu o executie in public.

Un dezastru aproape nedigerabil. Aseara, pe Arena Nationala, ros- albastrii au aratat ca sunt niste regi chiori in tara orbilor primei ligi romanesti. Cei din Stuttgart le-au demonstrat, celor dispusi sa invete, ca nu degeaba in orasul lor s-au inventat motocicleta si automobilul pe 4 roti de catre Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach.

Primul si cel mai vinovat de mursecarea echipei este tehnicianul stelist. A spus-o indirect omologul sau de la oaspeti, Bruno Labbadi. Svabul a pus echerul si compasul pe ultimele evolutii ale trupei din Ghencea. A masurat, a calculat, apoi a taiat de cinci ori. In carne vie.

Cum sa interpretezi aceeasi partitura dintr-un campionat submediocru, care-ti permite tot soiul de experimente, in fata unei masinarii minutios reglate ce reprezinta totusi fotbalul german? Desi se afla clasata pe un amarat loc in a doua jumatate a Bundesligii. Ce s-ar fi intamplat daca oaspetii se numeau Bayern Munchen?

Reghecampf a jucat sinucigas in compania "taifunurilor" Sakai, Okazaki, Molinaro, Ibisevici. Pana la sfarsit.Fara sa dea semne ca pricepe ceva din cursul de fotbal sustinut de germani. Si-a dorit sa faca spectacol in compania unui robot cu tricou si jambiere. Programat sa ucida sperante si dotat cu acumulatori pentru 3-4 meciuri.

Mai ales pe benzi, nemtii au prins viteze de Porsche, fiindca tot vorbim despre orasul natal al celebrului constructor de automobile. Unul pe fata, doi pe dos, cam asa i-au crosetat cei de la Stuttgart pe stelisti. Defensiva gazdelor semana cu o plasa de tantari prin care treceau vanturile inghetate ale nordului. Un 3-4-3 de tip svaiter feliat, ultraperfectionat de "filosoful" Reghecampf in partide sustinute cu "greii" fotbalului modern, precum Chiajna sau Bistrita.

Asa cum spuneam, svabii de la VfB i-au sedat pe ros- albastri cu 4 doze forte in primele 30 de minute. Pe urma le-a fost usor sa (se) joace cu deja autoproclamatii campioni in spielhosen. Logic si fair play in acelasi timp, "Lau" si elevii sai ar trebui sa spuna "multumesc" in germana pentru ce li s-a predat.

Aseara au avut si ghinion. Daca ar fi intalnit-o pe Real Madrid, spaniolii se opreau la 3 goluri. Asa, au dat peste exponenta unei mentalitati care-si face datoria serios si pana la capat. Ba, au scapat relativ usor. Romanii nu se dezic nici macar in fotbal. Au o predilectie innascuta la somnul pe-o ureche. Le place adrenalina si codul de alerta doar atunci cand au baioneta intre coaste.

Acum, vor trebui sa se bata cu FC Copenhaga pentru un loc in 16-imile Europa League.Loc arvunit pana la partida de ieri. Dupa ce au fost pe bidivii mari, acum sunt in stare sa dea un cal mic cat o remiza pentru un regat. Cel al Danemarcei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Steaua umilita Stuttgart, #Steaua Stuttgart Europa League , #stiri Steaua