Opinii: Steaua Bucuresti, de la "tiki-taka" la "pac-pac am ciuruit-o"!

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 16:28
1451 citiri
Opinii: Steaua Bucuresti, de la "tiki-taka" la "pac-pac am ciuruit-o"!

Ce-i lipseste Stelei pentru a ajunge cat mai aproape de castigarea unui trofeu dupa 4 ani de seceta?

Olaroiu a fost ultimul antrenor care a adus titlul de campion in Ghencea. Dupa plecare acestuia catre banii arabilor, in Ghencea s-a instalat regula schimbarilor doar de dragul schimbarii. Patentata, bineinteles, de Gigi Becali. Aceasta sa fie adevarata cauza pentru derizoriul in care a cazut cea mai iubita echipa de fotbal din Romania?

Daca ne uitam in urma, nu se poate sa nu observam cum la fiecare inceput de editie a campionatului intern de fotbal, la Steaua totul incepea intr-o atmosfera de optimism data de noul antrenor ce era instalat la carma echipei. Un antrenor care promite adevarate revolutii in sanul echipei, incepand de la schimbul de generatii si pana la strategia de marketing a clubului. Nici relatia cu suporterii nu era trecuta in plan secund.

Primul exemplu este dat de "Era Hagi". Cel mai bun jucator al tuturor timpurilor din Romania, in fruntea celei mai galonate echipe din fotbalul romanesc. Putea o astfel de relatie sa se sfarseasca altfel decat cu multe succese si impliniri la nivel intern si international? Dupa banii investiti si jucatorii transferati, Gigi Becali promitea solemn ca Steaua va defila prin campionat, cupa si Europa. N-a fost sa fie, si totul s-a sfarsit intr-un amalgam de balacareli si invective adresate de nas catre fin, si invers. Acesta a fost si episodul care a pus capat carierei politice interne a lui Gigi Becali.

A urmat "episodul Bergodi". Italianul a fost adus in Ghencea dupa indelungi tratative si multe promisiuni ale lui Becali, referitoare la neimplicarea sa in viata echipei de fotbal. Au fost promovati jucatori tineri, avandu-i ca varf de lance pe Andrei Ionescu si Onicas. Onicas chiar era comparat cu Mirel Radoi. Andrei Ionescu primise supranumele de micul Balaci, inca de pe vremea cand evolua pentru Universitatea Craiova. Insusi antrenorul Bergodi era considerat copia fidela a lui Wenger, iar Steaua devenise mica Arsenal, in mintea lui Gigi Becali. Visul frumos s-a daramat la scurt timp, sfarsind prin salile de tribunal din cauza datoriilor catre Bergodi, neachitate de Steaua.

Victor Piturca a fost ultima mare iluzie in care au crezut suporterii stelisti. Fostul antrenor al nationalei a fost adus pentru a fi liantul dintre staff-ul administrativ si suporteri, dintre noua generatie de jucatori si vechile glorii ale Stelei, castigatoare a Cupei Campionilor. La vremea respectiva, Steaua devenise tiki-taka Barcelona, un fel de Spania, castigatoare a Cupei Mondiale.

Dupa ceva timp s-a spulberat si mitul Piturca. Cert este ca ignoranta si mediocritatea lui Becali a mers pana acolo incat a scapat de tot ceea ce construise Piturca, alungand jucatorii adusi de acesta in Ghencea sau trecandu-i pe linie moarta pe cei ramasi.

Gigi Becali a vrut sa fie el insusi creatorul noii echipe Steaua. Noua Barcelona de Ialomita. Jucatorii, adusi la pachet de la Unirea Urziceni, nu s-au ridicat, nici pe departe, la nivelul asteptarilor pentru ca Gigi a omis cel mai important lucru. A uitat sa-l aduca langa ei si pe antrenorul Dan Petrescu, creatorul acelei echipe, care a castigat campionatul si s-a descurcat onorabil in Champions League.

Poate, daca ar fi avut mai mult fler, Gigi Becali l-ar fi sunat pe Jackie Ionescu la Timisoara si l-ar fi intrebat ce parere are despre aceasta miscare. Profesorul timisorean a dat, acum cateva zile, o explicatie geniala despre valoarea jucatorilor adusi de la Urziceni in Ghencea: "odata luati din mediul lor, de langa antrenorul care i-a repus in valoare, ei au revenit la statutul de dinaintea sosirii sub comanda lui Dan Petrescu. Statutul de jucatori refuzati, anonimi sau fara perspective".

Acum , pac-pac, pleaca si Lacatus. Vine alt antrenor la Steaua in iarna. Daca se mai gaseste cineva prin piata. In cel mai rau caz, exista si o varianta de rezerva: ... Varul Virgil .

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#Steaua Bucuresti, #Gigi Becali, #marius lacatus, #antrenor Steaua , #stiri Steaua