Steaua, in Grupa E a Europa League. Iata care sunt adversarele "ros-albastrilor"

Vineri, 31 August 2012, ora 14:40
16968 citiri
Steaua, in Grupa E a Europa League. Iata care sunt adversarele "ros-albastrilor"

Steaua a fost repartizata vineri dupa-amiaza, la tragerea la sorti de la Monaco, in Grupa E a Europa League, alaturi de Stuttgart (Germania), Copenhaga (Danemarca) si Molde (Norvegia).

"Ros-albastrii" se pot considera norocosi dupa tragerea la sorti. Au reusit sa evite echipe puternice precum Inter, Liverpool sau Tottenham. Totusi, echipele nordice nu trebuie subestimate, iar Stuttgart are numai rezultate bune impotriva romanilor.

Ordinea partidelor din grupa urmeaza sa fie anuntate de UEFA in orele ce urmeaza, insa ceea ce se stie sigur la aceasta ora sunt zilele in care se vor juca meciurile:

etapa 1: 20 septembrie

etapa 2: 4 octombrie

etapa 3: 25 octombrie

etapa 4: 8 noiembrie

etapa 5: 22 noiembrie

etapa 6: 6 decembrie

Prezentarea adversarelor:

VfB Stuttgart a terminat sezonul trecut din Bundesliga pe locul 6. E antrenata de doi ani de Bruno Labbadia, iar in playoff a trecut cu scorul general de 3-1 de echipa lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova.

Cei mai periculosi jucatori sunt bosniacul Vedad Ibisevici, austriacul Martin Harnik si ungurul Tamas Hajnal. In ultimii ani, Stuttgart a mai dat piept cu doua echipe romanesti, Unirea Urziceni si FC Timisoara, eliminandu-le pe amandoua.

FC Copenhaga vine in grupele dupa ce-a fost eliminata, dupa prelungiri, de Lille din playoff-ul Ligii Campionilor. Inainte de-a o infrunta pe fosta campioana a Frantei, nordicii au eliminat-o pe FC Bruges.

Sezonul trecut, danezii au incheiat campionatul pe locul 2, iar in urma cu doua sezoane au ajuns in premiera in primavara Ligii Campionilor, fiind eliminati de Chelsea. Incepand cu acest an sunt pregatiti de Ariel Jacobs, iar brazilienii Cesar Santin si Claudemir, alaturi de norvegianul Mustafa Abdellaoue sunt cei mai periculosi jucatori.

Molde e cea mai slab cotata echipa dintre cele patru din Grupa E, insa a ajuns in grupa dupa ce-a eliminat-o fara probleme in play-off pe Heerenveen (scor general 4-1), echipa olandeza care in turul 3 a trecut la pas de Rapid.

Celebrul Ole Gunnar Solskjaer, fost atacant la Manchester United, este managerul echipei care anul trecut a cucerit titlul in Norvegia. A participat astfel in acest sezon al Ligii Campionilor, de unde a fost scoasa de Basel in turul trei, cu scorul general de 2-1. Ivorianul Davy Claude Angan si norvegianul Jo Inge Berget sunt cei mai periculosi jucatori ai echipei.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, tragerea la sorti a grupelor Europa League, la care a luat parte si Steaua.

Desfasurarea tragerii la sorti:

ora 14:49 - S-a incheiat tragerea la sorti.

GRUPA E: Stuttgart, Copenhaga, STEAUA si Molde.

GRUPA A: Liverpool, Udinese, Young Boys si Anji.

GRUPA B: Atletico Madrid, Hapoel Tel-Aviv, Viktoria Plzen si Academica.

GRUPA C: Marseille, Fenerbahce, Monchengladbach si AEL Limassol.

GRUPA D: Bordeaux, Brugge, Newcastle si Maritimo.

GRUPA F: PSV Eindhoven, Napoli, Dnipro si AIK Stockolm .

GRUPA G: Sporting Lisabona, Basel, Genk si Videoton.

GRUPA H: Inter, Rubin Kazan, Partizan si Neftchi Baku.

GRUPA I: Lyon, Athletic Bilbao, Sparta Praga si Hapoel Shmona.

GRUPA J: Tottenham, Panathinaikos, Lazio si Maribor.

GRUPA K: Leverkusen, Metalist Harkov, Rosenborg si Rapid Viena.

GRUPA L: Twente, Hanovra, Levante si Helsingborg.

ora 14:18 - Tragerea la sorti a inceput cu Urna 1 valorica, urmand a continua cu a doua, a treia si a patra.

ora 14:00 - A INCEPUT TRAGEREA LA SORTI

INFO: Steaua a fost plasata in urna a 3-a valorica. Iata componenta celor patru urne:

URNA 1: Atletico Madrid (Spania), Inter (Italia), Liverpool (Anglia), Lyon (Franta), Marseille (Franta), Sporting Lisabona (Portugalia), PSV (Olanda), Tottenham (Anglia), Leverkusen (Germania), Bordeaux (Franta), Twente (Olanda) si Stuttgart (Germania);

URNA 2: Basel (Elvetia), Harkov (Ucraina), Panathinaikos (Grecia), Bilbao (Spania), Copenhaga (Danemarca), Fenerbahce (Turcia), Rubin (Rusia), Napoli (Italia), Udinese (Italia), Bruges (Belgia), Hapoel Tel-Aviv (Israel) si Hanovra (Germania);

URNA 3: Lazio (Italia), STEAUA, Sparta Praga (Cehia), Rosenborg (Norvegia), Newcastle (Anglia), Young Boys (Elvetia), Levante (Spania), Genk (Belgia), Monchengladbach (Germania), Partizan (Serbia), Plzen (Cehia) si Dnepr (Ucraina);

URNA 4: Helsingborg (Suedia), Maritimo (Portugalia), Rapid Viena (Austria), Academica (Portugalia), Anji (Rusia), Maribor (Slovenia), AIK Stockolm (Suedia), AEL Limassol (Cipru), Molde (Norvegia), Videoton (Ungaria), Shmona (Israel) si Neftchi Baku (Azerbaijan).

INFO: Se vor alcatui 12 grupe a cate 4 echipe, urmand ca, la finalul celor 6 etape, din fiecare grupa sa obtina calificarea in primavara europeana primele doua echipe clasate.

INFO: Meciurile din grupe se vor juca pe:

20 septembrie (etapa 1)

4 octombrie (etapa 2)

25 octombrie (etapa 3)

8 noiembrie (etapa 4)

22 noiembrie (etapa 5)

6 decembrie (etapa 6)

Finala sezonului 2012/2013 al Europa League va avea loc pe 15 mai 2013, la Amsterdam.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Steaua adversare Europa League, #Steaua adversare Grupa E, #Steaua tragere sorti grupe, #Steaua grupa Europa League, #Steaua tragere Europa League , #stiri Steaua
Comentarii