Steaua, incoltita - inca o plangere la UEFA: "Au un comportament banditesc"

Marti, 23 Iulie 2013, ora 15:56
2414 citiri
Steaua, incoltita - inca o plangere la UEFA: "Au un comportament banditesc"

Problemele se inmultesc pentru clubul Steaua dupa ce managerul general Mihai Stoica a agresat doi jurnalisti inaintea antrenamentului oficial de la Skopje.

Clubul Steaua va fi reclamat la UEFA si de agentia de monitorizare a presei Active Watch, care considera ca oficialii campioanei au avut "un comportament banditesc".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Active Watch atrage atentia ca acesta nu a fost un incident izolat in relatia dintre clubul Steaua si relatia cu presa.

Iata comunicatul Active Watch:

ActiveWatch condamna public comportamentul huliganic in relatia cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum si al ofiterului de presa al echipei, Catalin Fainisi, si al unor bodyguarzi ai acestora.

Pe 22 iunie, Meme Stoica, Catalin Fainisi si cativa bodyguarzi contractati de clubul Steaua i-au agresat la Skopje pe jurnalista Alexandra Tanasescu si pe operatorul Viorel Molan, de la ProTV, inainte de meciul cu echipa macedoneana Vardar.

Mihai Stoica, amendat de Tribunalul Skopje: Reactia managerului Stelei

Agresorii nu le-au permis jurnalistilor sa asiste la antrenamentul oficial al echipei Steaua. Alexandra Tanasescu si Viorel Molan au fost bruscati, loviti, injurati si dati afara de pe teren de Meme Stoica si de insotitorii sai, reporterita necesitand ulterior bandajarea unui brat de catre medici. Mai mult, jurnalista a fost imobilizata, i s-a confiscat telefonul, iar ofiterul de presa al clubului a sters inregistrarea altercatiei. Operatorul Pro TV a reusit insa sa surprinda pe camera conflictul si a predat inregistrarea politiei.

Incidentul de ieri se inscrie intr-o lunga serie de intimidari, hartuiri, jigniri si agresiuni ale oficialilor clubului Steaua fata de reprezentantii presei, carora le este impiedicat adeseori si accesul la actiunile echipei. De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reactie la modul (critic) in care jurnalistii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul.

ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc reprezentantilor Steaua si cere solidaritate din partea colegilor de breasla ai jurnalistilor agresati si intimidati de oficialii Steaua. De asemenea, ActiveWatch face inca un apel la conducerea clubului Steaua sa respecte blazonul clubului pe care il reprezinta, printr-un comportament civilizat si deschis in relatia cu presa, mai ales ca majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#jurnalisti agresati MM Stoica, #plangere Steaua UEFA, #Steaua UEFA , #stiri Steaua