Steaua, pedepsita drastic de UEFA: Reactia dura a campioanei Romaniei

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 15:40
4737 citiri
Steaua, pedepsita drastic de UEFA: Reactia dura a campioanei Romaniei
Foto: Digi Sport

Steaua a reactionat dupa ce Comisia de Disciplina a UEFA a anuntat vineri ca "ros-albastrii" vor juca urmatoarea partida din cupele europene cu portile inchise.

Iata reactia clubului din Bulevardul Ghencea:

"Comisia de Control, Etica si Disciplina a UEFA a decis, in ultima sedinta, ca partida Steaua - Aalborg BK, din prima etapa a grupei J din UEFA Europa League, sa se dispute cu portile inchise, in urma comportamentului rasist al unei parti a suporterilor nostri la meciul retur cu Ludogorets Razgrad, in play-off-ul UEFA Champions League.

Astfel, in conformitate cu articolul 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, forul suprem a decis ca, pe langa pedeapsa amintita mai sus, sa amendeze clubul nostru cu suma de 50.000 euro, din cauza faptului ca acest tip de comportament este unul care a recidivat in cazul unei parti a fanilor Stelei. In plus, in conformitate cu articolul 16, punctul 2 din RD, Steaua a mai fost amendata cu 10.000 de euro din cauza utilizarii tortelor de catre unii suporteri la partida de la Sofia.

Consideram ca este momentul ca o anumita parte a suporterilor nostri sa inteleaga faptul ca lupta impotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a mentionat mereu ca are toleranta zero fata de acest timp de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastica pedeapsa. Va amintim faptul ca la partida cu FK Aktobe de la Bucuresti, contand pentru turul III preliminar al UEFA Champions League, UEFA a decis inchiderea mai multor sectoare de pe National Arena, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor.

Este regretabil ca, din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor Stelei, toti iubitorii acestui club sunt privati de posibilitatea de a-si sustine favoritii intr-o partida contand pentru grupele unei competitii de prestigiu, acest aspect afectand, in mod egal, atat suporterii de buna credinta, cat si jucatorii nostri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al sustinatorilor.

Speram ca aceasta decizie drastica si extrem de grava sa reprezinte un semnal de alarma pentru o anumita parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rau atat clubului, cat si intregii suflari ros-albastre!

Facem un apel catre toti iubitorii Stelei ca, pe viitor, sa aiba un comportament civilizat si sa-si incurajeze favoritii in spiritul fair-play si sa puna NU RASISMULUI!"

Steaua, pedepsita de UEFA: Decizia drastica a forului european

Urmatorul meci pe care Steaua il va juca acasa in cupele europene e cel de peste doua saptamani cu Aalborg, din Europa League.

I.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Steaua reactie sanctiune UEFA, #Steaua reactie pedeapsa UEFA , #stiri Steaua