Tragedie greaca in Ghencea

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 10:41
4330 citiri
Tragedie greaca in Ghencea

Steaua-Napoli 3-0, asa arata tabela din Bulevardul Ghencea dupa 16 minute jucate din intalnirea ce conta pentru Grupa K a Europa League. A venit insa minutul 31 si de atunci sarbatoarea s-a transformat intr-o tragedie ... una greaca.

Desi avea pe banca tehnica un antrenor care a fost adus abia cu cateva zile in urma de pe plajele din Spania, Steaua a avut un inceput de vis in fata unor napoletani care in Serie A sunt la egalitate de puncte cu AC Milan si la doar doua puncte de campioana Europei, Inter Milano.

Cu un joc de pase excelent si cu o mare ambitie, "ros-albastrii" au dus scorul la 3-0 in doar 16 minute, iar fanii gruparii din Bulevardul Ghencea se pregateau de un nou succes de rasunet in Europa.

Ce-a urmat, insa, i-ar face putin gelosi si pe marii dramaturgi greci Sofocle, Eschil si Euripide, daca ar trai.

Chiar daca aveau un avantaj confortabil, stelistii au continuat sa atace, dar a venit minutul 31. Atunci, jocul avea sa ia o turnura neasteptata. Kapetanos l-a lovit cu cotul in figura pe un adversar si a fost trimis la cabine de arbitrul polonez Marcin Borski.

Un gest prostesc al atacantului care pana in acel minut fusese unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, un gest cu care s-a transformat din eroul pozitiv de pana atunci in cel negativ.

In 10 oameni, Steaua n-a jucat prost, dar nici n-a mai stralucit ca-n inceputul meciului. Poarta lui Tatarusanu a fost asediata, iar golurile n-au ezitat sa apara. Nimic nu i se poate imputa insa goalkeeperului stelist, care a avut o prestatie admirabila.

Ca tragedia din Ghencea sa fie cu adevarat reusita, finalul trebuia sa fie memorabil. Asa ca a intrat in scena mai sus amintitul arbitru Borski, care a tinut cu tot dinadinsul sa-i ia titlul de erou negativ lui Kapetanos. Polonezul a prelungit partida pana cand peninsularii au reusit sa egaleze si sa plece neinvinsi din Ghencea.

Tragedia a fost completa, seara care incepuse ca un vis frumos pentru stelisti fiind transformata in cosmar de ... aici decide fiecare: Kapetanos sau Borski.

#Steaua Napoli Europa League, #Pantelis Kapetanos, #Marcin Borski, #arbitru polonez Steaua Napoli , #stiri Steaua