Tragedie in fotbalul romanesc: O legenda a Stelei s-a sinucis!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 18:25
7929 citiri
Tragedie in fotbalul romanesc: O legenda a Stelei s-a sinucis!
Foto: Fanatik

Un nume legendar din istoria clubului Steaua s-a sinucis, joi, la varsta de 56 de ani.

Potrivit postului Digi24, Lucian Balan, omul care a jucat pentru Steaua la cele mai mari victorii din istoria fotbalului romanesc, castigarea Cupei Campionilor Europeni si a Supercupei Europei, a decis sa isi puna capat zilelor.

Fostul fotbalist avea mari probleme financiare de cativa ani, iar recent isi pierduse si mama.

"M-a sunat aseara (miercuri seara - n.red.), am vorbit cu el la telefon, trebuia sa vina astazi la mine sa discutam. Cred ca avea o problema din moment ce m-a sunat. Stiu ca acum doua saptamani a murit mama lui, era singura lui ruda. Este o veste absolut socanta pentru mine si acum am realizat ca el de fapt n-a mai ajuns astazi la mine", a declarat pentru ProSport Catalin Chereches, primarul din Baia Mare.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Lucian Balan a murit din cauza unei intoxicatii voluntare cu medicamente, el lasand chiar si un bilet de adio.

Colegul sau de camera de la Steaua, Helmuth Duckadam, a dezvaluit ca Balan a mai avut o tentativa de suicid.

"A fost colegul meu de camera, dar, din pacate, asa cum multi stiu, avea un viciu, jocurile de noroc. Au vrut multi sa-l ajute. El a mai avut tentative...", a spus Duckadam la DigiSport.

Un alt fost coechipier de-al lui Balan din perioada Steaua, Adrian Bumbescu, a marturisit ca acesta era destul de afectat de decesul mamei sale.

"Eu vorbeam saptamanal cu Lucica, era foarte afectat de moartea mamei lui. Ramasese singur, imi pare nespus de rau", a spus si Bumbescu.

Lucian Balan a evoluat pentru Steaua in perioada 1985 - 1989, participand la castigarea singurelor doua trofee europene din istoria fotbalului romanesc.

A plecat apoi peste hotare, jucand la Antwerp si Murcia, incheindu-si cariera tot in Ghencea, la inceputul anilor '90.

Ulterior, s-a confruntat cu mari probleme financiare, multe fiind cauzate de viciile sale extrasportive. Ultimul angajament al sau a fost la centrul de juniori de la FCM Baia Mare, acolo de unde a fost dat afara anul trecut.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Lucian Balan Steaua sinucis, #Lucian Balan Steaua mort, #Lucian Balan sinucis Steaua , #stiri Steaua