Huligan pe stadion. Cine e de vina? (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 31 Octombrie 2011, ora 18:01
1621 citiri
Huligan pe stadion. Cine e de vina? (Opinii)

Incidentul de la meciul Petrolul - Steaua, de duminica seara, a fost ultra mediatizat. Un "suporter" al ploiestenilor a sarit din tribune pe terenul de joc, alergat nestingherit cam 35-40 de metri, a lovit cu pumnul un jucator dupa care s-a indreptat spre altii cu aceeasi intentie, fiind in cele din urma pus la pamant si scos in afara stadionului. Exceptandu-l pe respectivul huligan, nimeni nu isi asuma raspunderea!

Clubul organizator, care de la ora incidentului si pana luni dimineata nu a avut nicio reactie (!), a publicat un comunicat de presa. In el, Petrolul isi cere scuze pentru atacul propriului "suporter", dupa care isi declina raspunderea in acest caz catre firma de paza. Firma de paza pe care acelasi club Petrolul, in calitate de organizator al meciului, a contractat-o! Asta desi respectiva companie este una relativ noua si fara experienta in asigurarea securitatii la activitatile sportive.

"Totodata, precizam ca FC Petrolul Ploiesti si-a luat toate masurile necesare pentru organizarea acestui joc, suplimentand, la solicitarea Jandarmeriei, numarul fortelor de ordine din incinta stadionului. Consideram ca intreaga responsabilitate revine firmei de paza, angajata prin contract pentru asigurarea securitatii in interiorul arenei 'Ilie Oana'."

Si cu asta, basta. Ploiestenii isi vor primi cuminti amenda din partea Comisiei de Disciplina, care va fi, evident, mult diminuata la Recurs pentru ca e criza si pentru ca ei nu sunt, totusi, vinovati. Vor primi senini si decizia de suspendare a terenului.

Intr-un exces de sinceritate, antrenorul-manager Vivi Rachita a anuntat luni dimineata ca si-a prezentat demisia de onoare, dar ca aceasta nu i-a fost acceptata. Asta nu inainte de a preciza ca nu se considera vinovat. Interesant simt al onorii totusi, tehnicianul luand o decizie radicala ca urmare a unei actiuni de care nu se considera responsabil, nici macar moral. Si mai interesanta este reactia primarului Ploiestiului, cel in fata caruia a prezentat Rachita actul demisiei, el fiind si consilier al edilului. Primarul a decis sa refuze hotararea subalternului sau, tinandu-l practic la echipa impotriva vointei lui!

In continuare, asteptam o reactie a firmei de paza, firma care trebuie sa explice de ce oamenii pe care i-a trimis pe stadion se uitau cu lejeritate cum un huligan loveste un sportiv si cum agentii de paza au intervenit tocmai cand respectivul huligan era calcat in picioare de coechipierii celui agresat.

Este in asteptare si o reactie, chiar comuna, a clubului Petrolul si a Jandarmeriei Ploiesti, care trebuie sa ne spuna daca cel care a intrat pe teren a mai avut un episod similar anul trecut, cand echipa era in Liga 2. Si daca este adevarata aceasta infirmatie, ce mai cauta individul pe stadion?

Din nefericire, aruncatul pisicii este sport national in Romania. Cazul baschetbalistului american omorat cu zile la Giurgiu este graitor in acest sens. Sunt sanse mari ca si acest incident sa fie trecut la "diverse" dupa ce va trece interesul presei pentru el iar huliganul sa revina pe stadion si, de ce nu, anul viitor sa bage in spital chiar vreun fotbalist. Pentru ca poate.

Sa nu trecem peste reactia omului care pastoreste fotbalul romanesc, Mircea Sandu. Chemat la DNA pentru a fi anuntat ca este urmarit penal, "Nasul" a gasit vinovatii.

"Imi pare rau ca trebuie sa o spun. Presa are mare parte de vina in toata chestiunea asta, cu ce s-a intamplat la Petrolul - Steaua."

Presa se preda, sa vina jandarmii!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#incidente petrolul steaua, #huligan Petrolul Steaua, #vinovati petrolul steaua , #suporteri