Opinii: Cupa, circ si cotonogeala

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 10:40
2019 citiri
Opinii: Cupa, circ si cotonogeala

Cu numai patru meciuri in doua zile, Cupa Romaniei a oferit o portie copioasa de circ si o ploaie de bastoane si pumni pe stadionul Giulesti.

Brasovenii au scos Timisoara din Cupa cu un gol din ofsaid dupa un meci pe care l-au dominat, iar eliminarea CFR-ului in fata Bistritei a aprins din nou paiele in palaria deja perpelita a fotbalului romanesc.

Sorin Cartu, antrenorul care ar prefera sa se afiseze in Liga Campionilor in pantaloni scurti, si-a iesit din minti si a incercat sa-si faca singur dreptate.

Tusierul care a dat penalti a fost salvat de oamenii de ordine, iar centralul Balaj a asistat la un curs intensiv de injuraturi, gratuit ce-i drept. Iuliu Muresan acuza vicieri de rezultat, nemultumit ca echipa sa nu a fost in stare sa inscrie in poarta bistritenilor.

Apogeul sferturilor Cupei Romaniei a avut loc joi seara in Giulesti, unde Rapid a primit vizita Stelei in derbiul rundei.

Partida a debutat cu reactia violenta a "ultrasilor" stelisti, care au aruncat in teren cu torte, petarde si bete, din motive doar de ei stiute. In orice caz, o decizie regretabila, toti cei 400 de fani fiind evacuati si batuti precum vitele. Striviti de gardul despartilor la interventia in forta a jandarmilor, suporterii au fost incolonati si scosi de pe stadion cu acompaniamentul bastoanelor si bocancilor din dotare.

Pentru cei cinci suporteri catarati pe gard si cele cateva zeci de bete aruncate pe suprafata de joc, cei aflati la adapostul uniformei au actionat abuziv (pentru a cata oara?), impartind pumni si suturi in stanga si-n dreapta, pentru ca apoi sa inmaneze amenzi la sectie. Batuti si cu banii luati, tipic militienesc, a?

Posibil ca detinatorii de pulan sa nu fi auzit inca de modul in care englezii au tratat si aplanat astfel de manifestari, in urma cu mai bine de 20 de ani. Nici de modul in care suporterii britanici cotizeaza la buget daca scuipa, injura sau arunca brichete pe gazon. Mai mult, amatorii de bere la butoi sunt escortati in siguranta de pe stadion in caz de interventie si nu ajung la doctor pentru a li se extrage bombeul din posterior!

Incidentele provocate in sectorul rezervat stelistilor sunt de departe mai putin grave decat bataile incasate de acestia de la fortele de ordine. In ce masura pot fi multumitoare si cui pot servi oasele rupte si capetele sparte pe seama lipsei acute de neuroni?! Spectatorii turbulenti se amendeaza, se aresteaza si le este interzis accesul pe stadion. Metoda aplicata in Giulesti, in purul stil sovietic, ne arata din nou nivelul la care ne aflam, din mai toate punctele de vedere.

In mod ironic (sau nu), stelistii au platit din propriul buzunar sa intre in Giulesti si au mancat bataie pe banii publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rapid Steaua Cupa Romaniei, #incidente Rapid Steaua, #suporteri batuti jandarmi, #suporteri evacuati Steaua , #suporteri