UEFA anunta decizia in cazul Valiza

Luni, 24 Iunie 2013, ora 08:14
6598 citiri
UEFA anunta decizia in cazul Valiza
Foto: Gazeta Sporturilor

Ziua cea mare pentru Steaua a sosit. Cei noua membri din Comisia de Disciplina a UEFA au stabilit soarta Stelei in cazul Valiza, in care campioana Romaniei este acuzata de tentativa de manipulare a unui meci de fotbal.

Decizia in cazul Valiza este asteptata luni, in jurul pranzului, conform unui anunt facut de oficialii clubului Besiktas Istanbul, si ei implicati in aceasta ancheta.

In plus, sefii Stelei au fost informati de UEFA ca vor primi prin fax si e-mail, in jurul pranzului, sentinta Comisiei de Disciplina. La nivel oficial, forul european a precizat ca va comunica decizia in aceasta saptamana.

Soarta Stelei, decisa deja? UEFA se da de gol intr-un document oficial

Judecata cazului Valiza a avut loc vineri, la Nyon, insa Steaua a refuzat sa se prezinte la sedinta. Ros-albastrii au prezentat doar un dosar de aparare si au fost judecati in lipsa.

Forul european a anuntat ca Steaua este suspectata ca a incalcat punctul G al articolului 2 din regulament, ce prevede ca: "un club nu va putea participa in Champions League in cazul in care a fost implicat direct sau indirect in orice activitate care vizeaza aranjarea sau influentarea rezultatului unui meci la nivel national sau international".

Steaua face scandal inaintea deciziei UEFA din cazul Valiza

Oficialii Stelei s-au aparat, in dosarul depus la UEFA, mentionand ca fapta nu a fost savarsita in numele clubului, ea nu a avut finalitate si, in plus, ar fi fost facuta pentru a preveni trucarea acelei partide.

Emotii si la tragere

Indiferent de decizia UEFA, Steaua asteapta cu emotii si tragerea la sorti in care isi va afla adversara din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, incepand cu ora 13:00. Ce-i drept, emotiile sunt ceva mai mici, tinand cont ca Steaua este cap de serie, iar cel mai dificil adversar pe care il poate intalni este Ludogorets, campioana Bulgariei.

Pentru ca Steaua mai are o cale de atac in cazul unui verdict nefavorabil la UEFA, campioana se va afla in urne.

Ce sanse are Steaua la UEFA - Interviu cu un specialist in drept sportiv

Lista adversarilor posibili pentru Steaua: Zelzjeznicar (Bosnia), Hafnarfjardar (Islanda), Gyor (Ungaria), The New saints (Tara Galilor), Ludogorets (Bulgaria), Sligo Rovers (Irlanda), Sahtior Karaganda (Kazakhstan), Skenderbeu Korce (Albania), Birkirkara (Malta), Streymur (Feroe), Cliftonville (Irlanda de Nord), Vardar Skopje (Macedonia), Daugava Daugavpils (Letonia), Tre Penne (San Marino), Sutjeska Niksici (Muntenegru), Kaju Nomme (Estonia) si Fola Esch (Luxemburg).

Meciurile din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor se vor juca pe 16/17 iulie (turul), respectiv 24/25 iulie (returul).

Tot astazi, dar de la ora 14:00, reprezentantele Romaniei in Europa League, Petrolul Ploiesti, Pandurii Targu Jiu si Astra Giurgiu, isi vor afla adversarele din tururile 1 (Astra) si 2 (toate cele trei).

Echipele romanesti se vor afla in urnele favoritelor.

Ambele trageri la sorti vor fi transmise in direct de site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#decizie UEFA Steaua, #anunt UEFA Steaua, #sentinta UEFA Steaua, #decizie UEFA caz Valiza, #UEFA Caz Valiza , #UEFA