Victorie pentru Steaua la TAS. Ce se întâmplă cu decizia drastică a Federației după derby-ul cu Dinamo

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 17:12
3672 citiri
Victorie pentru Steaua la TAS. Ce se întâmplă cu decizia drastică a Federației după derby-ul cu Dinamo
Fanii Stelei, la meciul cu Dinamo

CSA Steaua a anunţat, miercuri, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a suspendat decizia Comisiei de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal în cazul grupării bucureştene, până la soluţionarea pe fond a apelului.

“Considerându-se nedreptăţit de sancţiunile comisiilor federale, dar şi de modul de interpretare al regulamentelor disciplinare, Clubul Steaua Bucureşti s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, în urmă cu două zile. Ca urmare a acestei acţiuni, forul de la Lausanne a comunicat astăzi, 12 octombrie, decizia pe care o prezentăm mai jos”, a notat CSA Steaua pe Facebook, prezentând şi decizia TAS.

CSA Steaua s-a impus în meciul cu Dinamo, scor 2-1, în data de 9 septembrie, pe Arena Naţională, în etapa a şasea din Liga 2 Casa Pariurilor. Cu aproape o oră înainte de startul partidei, în tribune au avut loc incidente, fanii celor două echipe aruncând cu diverse obiecte către suporterii adverşi. Câţiva suporteri au fost evacuaţi. Partida a început cu o întârziere a aproximativ şapte minute, din cauza materialelor pirotehnice aruncate de suporteri. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că după meci s-au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.050 lei.

La 16 septembrie, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis sancţiuni pentru cele două cluburi:

SC Dinamo 1948 SA

“În temeiul art. 82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei.

În temeiul art. 82/1 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri.

În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, clubul Dinamo 1948 SA va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri şi penalitatea sportivă de 15.000 lei”.

CSA Steaua

“În temeiul art. 82/ 2 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 22.500 lei.

În temeiul art. 82/ 2 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 11.250 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri.

În temeiul art. 82/ 2 şi 3/ f raportat la articolul 83/2/ g din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.000 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri şi penalitatea sportivă de 83.750 lei”.

CSA Steaua a depus contestaţie la Comisia de Recurs a FRF, care la 6 octombrie a luat următoarea decizie:

“Respinge recursul ca nefondat. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 06.10.2022, în şedinţă nepublică, la sediul FRF din Bucureşti, str. Vasile Şerbănică, nr. 12, sector 2”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
Brazilianul care a umilit Steaua lui Lăcătuș și Hagi revine pe gazon la 58 de ani în liga a doua din Brazilia!
Brazilianul care a umilit Steaua lui Lăcătuș și Hagi revine pe gazon la 58 de ani în liga a doua din Brazilia!
Campionul mondial din 1994 cu Brazilia, atacantul Romario, a făcut pe Instagram un anunț important. Acesta va reveni pe gazon deși are 58 de ani. Romario este atacantul de legendă al...
#Steaua, #Dinamo, #tas, #federatie , #stiri fotbal