Pirpiliu, Forta Civica: Atacurile colegilor, deplasate. Putem candida separat

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 14:43
4036 citiri
Pirpiliu, Forta Civica: Atacurile colegilor, deplasate. Putem candida separat

Secretarul general al Partidului Forta Civica, Stefan Pirpiliu, le raspunde colegilor din alianta de dreapta, care au atacat formatiunea sa pentru faptul ca include "traseisti" si spune ca aceasta ar putea merge pe liste proprii la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului.

"Vorbim de o alianta care speram sa prinda viata, asa ca mi se par putin deplasate discutiile colegilor. Ne punem la masa pentru a lupta cu USL, nu pentru a ne ataca intre noi", a declarat Pirpiliu pentru Ziare.com.

"Eu nu ma simt traseist, am plecat din PDL pentru a pune umarul la o zona de dreapta care aduce un plus de valoare, nu un minus. La PDL aveam asigurata candidatura la parlamentare.

Ar trebui sa ne concentram mai mult pentru ca oamenii sa vada solutii, un proiect care sa ne uneasca, o constructie solida si foarte multe figuri noi. Noi (Forta Civica - n.red) dorim sa ne aducem aportul cu resursa umana noua, capabila. Daca unii vor sa ramana blocati in a analia fiecare persoana, n-au decat", a adaugat deputatul de Bucuresti.

El a adus aminte ca in PDL sunt multi oameni care au plecat pentru o vreme din partid, in timp ce el i-a ramas fidel.

"Sa se uite in ograda proprie, sunt colegi din PDL care fie votau impotriva Guvernului, fie au mers pentru o scurta perioada in Opozitie si au revenit dupa ce au vazut decizia BPN care asigura candidaturile pentru parlamentarii alesi in 2008. Eu nu am facut gesturile astea, am sprijinit partidul in aproape toate proiectele", a precizat Pirpiliu.

Forta Civica poate merge separat

Secretarul general al partidului condus de Mihai Razvan Ungureanu spune ca, in cazul in care nu se pune de acord cu PDL, PNT sau Noua Republica, Forta Civica va merge pe propriile liste la alegerile parlamentare.

"Am fost obisnuit, fiind in politica de 12 ani, sa nu spun "niciodata".

Orice e posibil. Datoria noastra e sa fim pregatiti de orice. Spre deosebire de Noua Republica, care e un ONG, avem datoria sa ne aducem aportul cu structuri teritoriale, oameni bine pregatiti", a raspuns Pirpiliu, intrebat daca ia in calcul candidaturi separate ale FC.

El s-a aratat de parere ca acest partid e al doilea ca forta din alianta de dreapta.

"Grosul candidaturilor va fi dat de Forta Civica si PDL (...)daca ne uitam, eu asa consider, ca suntem a 2-a forta.

Datoria fiecaruia e sa vina cu candidatii pe care considera ca ii pot sprijini, trebuie sa aducem cat mai multi candidati. Nu ar deranja PDL, PNT, Noua Republica sa avem oameni cu sanse, nu ar putea sa spuna 'pe acestia nu'", s-a mai aratat de parere Pirpiliu.

El a spus si ca Forta Civica e un partid capabil sa stea oricand pe propriile picioare si ca asa va pleca la drum.

"Nu poti sa te consideri partid si sa stai la ciupeala, cum face PC-ul, care candideaza doar in alianta", a conchis acesta.

Forta Civica, atacata de colegi

Mai multe voci, printre care prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda si presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, au criticat faptul ca Forta Civica si-a ales o conducere formata din multi oameni care au trecut pe la alte partide.

Preda a spus si ca oamenii plecati din PDL, asa cum sunt Stefan Pirpiliu sau Danut Liga, nu ar trebui sa candideze din partea Aliantei Romania Dreapta la alegerile parlamentare.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...