Marele Premiu al Galei Tanarului Actor - HOP a fost castigat de actrita Bianca Temneanu

Luni, 07 Septembrie 2020, ora 09:20
1998 citiri
Marele Premiu al Galei Tanarului Actor - HOP a fost castigat de actrita Bianca Temneanu
Foto: Facebook/ Bianca Temneanu

Premiul "Stefan Iordache", Marele Premiu al Galei Tanarului Actor - HOP, a fost acordat duminica seara, in Gala de inchidere, actritei Bianca Temneanu, in varsta de 28 de ani, absolventa in 2020 la Universitatea Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. habil. dr. Miklos Bacs.

Bianca Temneanu a fost prezenta la sectiunea Grup in spectacolele "Pe luna" si "Unu pe doi".

Marele Premiu al Galei - "Stefan Iordache" se acorda in memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe editii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment si al sustinerii tinerilor la inceput de cariera. Daca initial, incepand cu editia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la sectiunea individual, incepand din anul 2013, organizatorii au decis ca Premiul "Stefan Iordache" sa devina Marele Premiu al Galei.

"Anul trecut s-a vorbit de o familie, care a fost On The Roof, aceasta familie in acest an a fost 'under the cloud' si chiar sub ploaie. Superbi oameni! Sa nu va para rau celor care nu au luat premiu in aceasta seara, ati luat in sufletul meu, in inima mea, in corpul meu, in ochii mei si al multora care v-au vazut in aceste zile, ati luat premiu cu totii, chiar si cei care nu au fost selectionati.

Traim timpuri in care trebuie sa facem fata si sa fim eroi. Sunteti niste eroi. Asa cum Hamlet este un erou intr-o piesa, noi suntem, voiti/nevoiti, eroi ai acestor vremuri. Asa ca va multumesc foarte mult ca existati si va doresc sa existati cat mai mult", a afirmat directorul artistic al Galei, Gigi Caciuleanu.

El i-a indemnat pe tinerii actori "sa continue sa-si traiasca arta" si "sa aiba curajul sa fie ei insisi, "sa nu se lase calcati in picioare, batuti de vant", asa cum se intampla foarte des cu artistii.

"Sunt, intr-adevar, cu totii de o valoare extraordinara, si umana, dar si artistica. Eu i-am apreciat foarte tare la workshop si la repetitii, bineinteles, dar i-am apreciat si pe cei care nu au fost selectionati. M-au impresionat foarte mult si cred ca li se cuvine o plecaciune, asa ca de la un Arlechino inspre public", a spus Gigi Caciuleanu.

Directorul Galei a precizat ca, desi a fost greu pentru tinerii dansatori sa nu se poata apropia in timpul reprezentatiilor, au respectat toate normele sanitare impuse de starea de pandemie.

"A trebuit sa facem fata unor gesturi bariera. Ce poate sa fie mai cumplit pentru cineva care face miscare si actorie, un gest bariera. Noi trebuie sa facem gesturi care rup bariere. Am pastrat distanta care ni s-a cerut. Ce poate sa fie mai cumplit pentru noi, sa nu fim apropiati unii de ceilalti cand dansam, cand suntem cu publicul?

Suntem cu totii loviti de aceeasi soarta, dar eu cred ca trebuie sa scapam cat putem de repede de frici, de frica. Medicii din vechime spuneau ca frica este cel mai bun prieten al bolii. Eu cred ca daca scapam de frica, facand tot ce trebuie pentru asta, bineinteles, dar sa scapam de frica, si asta mi-o spun mie, le-o spun dans-actorilor, sa scape de frica de a nu parea bine, sa fie asa cum sunt", a mai spus Gigi Caciuleanu.

Premiul pentru cea mai buna actrita la sectiunea individual i-a fost acordat Georgianei Visan, absolventa UNATC, promotia 2013, la clasa lui Adrian Titieni. Ea a prezentat la sectiunea Individual, momentul "Dialog cu D".

La categoria Cel mai bun actor, distinctia i-a revenit tanarului Iulian Traistaru, absolvent al Universitatii Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Miklos Bacs, promotia 2020. El a fost prezent in cadrul galei atat la sectiunea Individual, cu momentul "Hotar", cat si la sectiunea Grup, in spectacolele "Pe luna" si "Conflictual".

Premiul "Cornel Todea" pentru cea mai buna trupa de actori, distinctie sustinuta incepand cu editia a XVI-a de familia Todea, a fost acordat trupei compuse din tinerele Ana Baciu si Bianca Temneanu, pentru spectacolul "Unu pe doi".

Premiul "Sica Alexandrescu", premiul special al juriului, a fost castigat de actorul Dragos Ionita, absolvent al Universitatii Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, la clasa lui Miklos Bacs, promotia 2020. El a prezentat la sectiunea Individual spectacolul "Shakespeare & GENDER".

Au fost acordate si premiile publicului, pentru Cea mai buna actrita si Cel mai bun actor. La prima categorie, castigatoare a fost aleasa actrita Ileana Ursu, absolventa a Universitatii Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, la clasa lui Miklos Bacs, promotia 2020.

La sectiunea Individual, Ileana Ursu a prezentat momentul "Eu sunt Iuda!".

Cel mai bun actor a fost desemnat, dupa votul publicului, actorul Dragos Ionita, absolvent al Universitatii Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, la clasa lui Miklos Bacs, promotia 2020.

La categoria Cea mai buna trupa de actori, castigatori au fost desemnati Alexandru Ionescu, Robert Iosif si Alexandru Petcu cu spectacolul "Dictum Meum Pactum", coordonat de Teodora Velescu.

In cadrul evenimentului au fost oferite si o serie de premii gazduite de Gala Tanarului Actor.

Astfel, premiul pentru prestanta si rostire scenica, oferit de actrita Dorina Lazar, i-a fost acordat actritei Iulia Popa, absolventa a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, la clasa lui George Ivascu si a lui Marian Ralea, promotia 2011. Ea a prezentat la sectiunea individual momentul "Waves".

Premiul "1/10 pentru Film la TIFF", acordat incepand cu editia 2014 de regizorul si producatorul Tudor Giurgiu, i-a revenit actorului Alexandru Ionescu, absolvent UNATC la clasa lui Stefan Velniciuc, promotia 2018.

Juriul editiei din acest an i-a avut in componenta pe regizorii Andrei si Andreea Grosu, actrita Ioana Bogatan, regizorul si producatorul TV Adrian Batista, producatorul TV Silvia Ghiata si criticul de teatru Ileana Lucaciu.

Prezentatorul Galei HOP a fost actorul Lari Giorgescu.

In deschiderea Festivitatii de decernare a premiilor a fost prezentat spectacolul "Iona" de Marin Sorescu, coordonarea scenica Victor Ioan Frunza, cu Lari Giorgescu, Adrian Nour si Lucian Maxim.

A XXIII-a editii a Galei Tanarului Actor, al carei director artistic este coregraful Gigi Caciuleanu, s-a desfasurat in perioada 3-6 septembrie la Teatrul National din Bucuresti, sala Amfiteatru.

Gala Tanarului Actor - HOP este un program permanent al UNITER, singular in peisajul festivalier autohton si are ca scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic de stat si particular.

Evenimentul este organizat de UNITER, iar cofinantator este Ministerul Culturii.

Europarlamentarii români care au votat împotriva susținerii Ucrainei în războiul cu Rusia. Lipsește votul lui Vlad Voiculescu
Europarlamentarii români care au votat împotriva susținerii Ucrainei în războiul cu Rusia. Lipsește votul lui Vlad Voiculescu
În această săptămână, Parlamentul European a dezbătut textul rezoluției ce condamnă acțiunile Rusiei în războiul din Ucraina, precum și vizita neanunțată și neavizată la nivel...
George Simion aduce acuzații de ”poliție politică”. Sute de membri AUR ar fi fost citaţi la Parchet VIDEO
George Simion aduce acuzații de ”poliție politică”. Sute de membri AUR ar fi fost citaţi la Parchet VIDEO
Președintele AUR, George Simion, acuză statul de poliție politică, susținând că sute de membri și simpatizanți ai partidului au fost citați la Poliție și la Parchet. Simion este de...
#Bianca Temneanu premiu, #Bianca Temneanu actor , #stiri Stefan Iordache
  1. Andrei Versace, supranumit „Regele Fițelor”, găsit mort în apartamentul său din Sectorul 1
  2. Dezamăgire pe plaja cu nisipul cel mai fin din Europa: ”Pentru că se lipește de ele și să nu cumva să dispară”
  3. Trucuri prin care putem păstra alimentele proaspete fără frigider. Soluții la întreruperile de curent pe caniculă
  4. Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 iulie. Zodia care își va îmbunătăți situația financiară
  5. Bancul zilei: De ce un bărbat a întârziat acasă
  6. Ce semnal de alarma trag nutritioniștii cu privire la uleiul de palmier. Sfatul specialiștilor
  7. Fostul poliţist local şi soţia acestuia, reținuți în dosarul hainelor de lux promovate de Bianca Drăgușanu, au fost eliberați. Ce au dispus procurorii
  8. Povestea lacului din România numit "litoralul de la munte". Ce atracții turistice se află în zonă
  9. Fiță de Cluj sau soluție pentru evitarea aglomerației. Cât costă să mergi la festivalul Electric Castel cu elicopterul
  10. Horoscop zilnic. Vineri, 19 iulie. Zodia care ar putea avea un accident