Stefan Iordache, aplaudat la ultima iesire din scena de la TNB

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 16:29
5833 citiri
Stefan Iordache, aplaudat la ultima iesire din scena de la TNB

Trupul neinsufletit al lui Stefan Iordache a fost scos din Teatrul National Bucuresti marti, in jurul orei 14.00, in fata a peste 1.000 de colegi si admiratori ai artistului, care au fost alaturi de familie si au aplaudat minute in sir.

O ceremonie religioasa a fost oficiata, in foaierul Teatrului National, unde a fost depus, luni noaptea, trupul neinsufletit al lui Stefan Iordache, de catre Prea Sfintitul Episcop Vicentiu Ploiesteanu, Vicar Patriarhal, care a citit la sfarsitul slujbei un mesaj din partea Patriarhului Daniel, informeaza, marti, NewsIn.

"Vremelnic ne despartim de cel care a fost Stefan Iordache", a spus PS Ploiesteanu, precizand ca mesajul lui IPF Daniel se indreapta catre familia artistului.

"Cu adanca durere, am aflat de trecerea la cele vesnice a actorului Stefan Iordache, personalitate binecunoscuta a teatrului, filmului si muzicii romanesti si recunoscuta in viata culturala internationala.

Moartea distinsului actor, survenita la varsta de doar 67 de ani, este o grea incercare pentru familia sa si pentru cei care l-au cunoscut si pretuit, dar si o mare pierdere pentru scena romaneasca. Actorul Stefan Iordache ramane in memoria noastra ca un invingator, care a reusit sa raspandeasca lumina si curaj in inimile celor ce l-au vazut, l-au iubit si l-au inteles", arata Patriarhul in mesajul sau.

"Cu durere si parinteasca dragoste suntem alaturi de familia regretatului Stefan Iordache, lumina sufletului sau nu s-a stins, ci s-a mutat in lumina neinserata", a mai spus IPF Daniel.

Directorul adjunct al Teatrului National Bucuresti, Ilinca Tomoroveanu, a rostit apoi mesajul sau de bun ramas, prezentand si omagiile din partea colegilor din institutie si a lui Ion Caramitru, directorul TNB si presedintele UNITER, care nu a putut fi prezent.

Sicriul a fost apoi purtat, in prezenta Garzii de Onoare, in fata Teatrului National, unde era stransa o multime de peste 1.000 de oameni.

Aplauzele n-au contenit timp de cateva minute, intetindu-se la plecarea masinii care va duce trupul neinsufletit al artistului la Gruiu, pentru inmormantarea ce va avea loc miercuri, la ora 12.00.

Cei care doresc sa il insoteasca pe ultimul drum pe Stefan Iordache pot merge in comunca Gruiu miercuri dimineata cu cele doua autocare puse la dispozite de UNITER si TNB.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un deținut politic belarus a murit în detenție. Igar Lednik fusese găsit vinovat de ”defăimarea” lui Lukaşenko
Un deținut politic belarus a murit în detenție. Igar Lednik fusese găsit vinovat de ”defăimarea” lui Lukaşenko
Igar Lednik, un activist din cadrul opoziţiei belaruse, arestat în decembrie 2022, a murit la vârsta de 64 de ani într-o închisoare în care ispăşea trei ani de închisoare, după ce a fost...
Decizie luată de Martin Scorsese, unul dintre cei mai mari regizori din istorie
Decizie luată de Martin Scorsese, unul dintre cei mai mari regizori din istorie
Martin Scorsese va putea fi văzut în curând pe marele ecran. Regizorul, care va primi marţi Ursul de Aur onorific al Festivalului de Film de la Berlin, are un rol mic, dar puternic, un...
#Stefan Iordache, #Iordache, #teatru, #mort, #TNB, #actor, #artist , #teatru