Despre Stefan Minovici

Stefan A. Minovici este un dezvoltator, om de afaceri si un ziarist roman-american stabilit la New York din 1979.

Specializat printre altele in proiecte internationale si de securitate nationala, infrastructura, sanatate si mediu, domnul Minovici este si consilier politic special pentru Europa Centrala si de Rasarit, afiliat cu lideri ai Congresului si Senatului SUA, cat si cu organizatii industriale din gruparea Fortune 500.

Stefan A. Minovici s-a nascut la 8 septembrie 1957 in Bucuresti. Este stranepotul fratilor Minovici, fondatorii medicinei moderne in Romania si primul membru al familiei care a preluat si continuat activitatea celor trei frati dupa perioada post-belica.

El continua eforturile de lansare al primului Spital Universitar American din Europa Centrala si de Rasarit in colaborare cu Johns Hopkins International Medicine din Baltimore si North Shore LIJ din New York. Acest proiect complex va oferi servicii medicale de exceptie in Romania cu medici romano-americani, cu predilectie axate pe specialitati de oncologie, cardiologie, ortopedie si neurochirugie.

Studii si cariera

Stefan A. Minovici a plecat din Romani in 1979 si a inceput o noua viata in Statele Unite ale Americii, unde a reusit sa isi aduca intreaga familie.

In New York, Stefan A. Minovici a inceput sa lucreze ca sofer de taxi si chelner, sprijinindu-si părintii si fratele, platindu-si singur studiile, atat facultatea cat si cele post-universitare.

Cativa ani mai tarziu, Stefan A. Minovici devine jurnalist, antreprenor mass-media si apoi om de afaceri de succes pe Wall Street.

Absolvent al Hunter College si al Universitatii Columbia, Stefan A. Minovici s-a implicat in viata politica iar apoi in relatii publice si economice. Ulterior devine un insider la Washington, cu relaţii la Casa Albă, Senatul SUA si in Congresul American.

In calitate de lider al comunităţii romano-americane si de presedinte al Uniunii si Ligii Societatilor Romanesti din SUA (2002-2004), Stefan A. Minovici a pledat cu succes pentru intrarea Romaniei in NATO.

A lucrat si continua sa lucreze cu numeroase companii americane si multinationale, contribuind la relatia dintre cele doua tari si la dezvolatrea cu sucees a relatilor bilaterale dintr Romania si Statele Unite.

Stefan A. Minovici este organizatrul  Festivalului Ziua Romaniei pe Broadway in New York, cel mai mare eveniment de acest gen  din afara granitelor tarii care reuneste peste 25.000 de personae la fiecare inceput de mai.

Stefan Minovici
Stefan Minovici

Data nasterii: 8 septembrie 1957

Cariera:  Presedintele Camerei de Comert Romano-Americana

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Stefan Minovici, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.