Cine va fi primul purtător al torței olimpice la Paris 2024

Miercuri, 22 Noiembrie 2023, ora 16:48
1438 citiri
Cine va fi primul purtător al torței olimpice la Paris 2024
Stefanos Ntouskos FOTO facebook

Grecul Stefanos Ntouskos, campion olimpic la canotaj în urmă cu trei ani la Tokyo, va fi primul purtător al torţei pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, după ceremonia de aprindere a torţei, la Olympia.

În data de 16 aprilie, pe stadionul din Olympia, unde se desfăşurau Jocurile în antichitate, flacăra olimpică va fi aprinsă şi va începe o lungă ştafetă care o va duce la Paris, unde va lumina Jocurile Olimpice din 26 iulie până în 11 august.

Miercuri, Comitetul Olimpic Grec a anunţat că Stefanos Ntouskos va fi primul purtător al torţei în Grecia. Tânărul de 26 de ani a fost încoronat campion olimpic la canotaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urmă cu trei ani.

Belem va duce flacăra în Franţa

Flacăra va parcurge 11 zile în Grecia şi şapte zile pe anumite insule greceşti. Ultimul purtător al torţei pe pământ elen va fi Ioannis Fountoulis (35 de ani), medaliat cu argint la polo pe apă la Jocurile Olimpice din 2021.

Flacăra va pleca apoi spre Franţa la bordul navei Bélem, o navă cu trei catarge care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Ea va ajunge la Marsilia - oraşul care va găzdui probele de sailing din cadrul Jocurilor - de unde va pleca ştafeta franceză a torţei olimpice.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Răzvan Lucescu, distrus după drama trăită aseară: "E greu de suportat"
Răzvan Lucescu, distrus după drama trăită aseară: "E greu de suportat"
PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a ratat, aseară, calificarea în finala Cupei Greciei, fiind eliminată în semifinale de Panathinaikos, la lovituri de departajare. În tur, la 14...
Răzvan Lucescu a scăpat de unul dintre cei mai teribili adversari
Răzvan Lucescu a scăpat de unul dintre cei mai teribili adversari
Veste bună pentru Răzvan Lucescu înaintea meciului retur, din Cupa Greciei, contra lui Panathinaikos Atena. Antrenorul adversarei, turcul Fatih Terim, a decis să-și dea demisia, după doar...
#Stefanos Ntouskos, #Grecia, #purtator torta olimpica, #Paris 1924, #Jocuri Olimpice , #stiri Olimpiada