Finalist la Australian Open, grecul Tsitsipas e pe jumătate rus. Mama lui Stefanos, o tenismenă de top, fostă lideră mondială

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 10:50
4890 citiri
Finalist la Australian Open, grecul Tsitsipas e pe jumătate rus. Mama lui Stefanos, o tenismenă de top, fostă lideră mondială
Stefanos Tsitsipas, alături de părinți

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, numărul 4 mondial, s-a calificat în premieră în finala turneului Australian Open, după ce l-a învins pe rusul Karen Hacianov (20 ATP) cu 7-6 (7/2), 6-4, 6-7 (6/8), 6-3, vineri, la Melbourne.

Tsitsipas, semifinalist la ediţia de anul trecut, va juca pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Şlem, după cea din 2021 de la Roland Garros.

Grecul de 24 de ani îl va înfrunta în finala de duminică pe învingătorul meciului dintre sârbul Novak Djokovic (5 ATP), câştigător a 21 de titluri de Mare Şlem, dintre care 9 la Melbourne, şi americanul Tommy Paul (35 ATP), care are loc tot vineri.

Dacă va reuși să se impună la Melbourne, Stefanos Tsitsipas va deveni numărul 1 mondial în circuitul ATP, performanță pe care a realizat-o și mama sa, Julia Apostoli (născută Salnikova, la Moscova), însă la junioare. Ulterior, mama lui Tsitsipas n-a mai obținut aceleași rezultate la senioare, ea ajungând până pe locul 194 mondial, în 1990. De asemenea, mama grecului calificat în finala AO 2023 are numeroase meciuri în echipa de Fed Cup a fostei Uniuni Sovietice.

1990 a fost și anul în care rusoaica Julia Salnikova a obținut cetățenia greacă, măritându-se cu tatăl lui Stefanos, Apostolos Tsitsipas.

#Stefanos Tsitsipas, #mama, #Australian Open, #finala , #stiri tenis