Ce va face Stelian Fuia dupa ce i se termina mandatul de ministru

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 13:12
1846 citiri
Ce va face Stelian Fuia dupa ce i se termina mandatul de ministru

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a declarat sambata, in cadrul vizitei la "Targul National al Mierii", ca probabil se va dedica apiculturii dupa incheierea mandatului de ministru.

"Cand nu o sa mai fiu ministru, probabil ca o sa ma apuc de apicultura. Apicultura este un domeniu de mare viitor in Romania. Astazi in toate dezbaterile publice vedem ca ne pleaca medicii pentru ca nu au conditii de lucru, ne pleaca IT-stii pentru ca au conditii de lucru mai bune afara, inginerii pleaca la multinationale.

Toti spun ca nu au optiuni. Eu cred ca apicultorii au o optiune in Romania. Pentru a deveni apicultor nu-ti trebuie un centru NASA. Avem conditii foarte bune si de pregatire aici la Apimondia si avem conditii extraordinar de bune pentru a dezvolta apicultura in Romania.

Avem campuri si paduri frumoase, naturale, iar productia de miere si de produse apicole poate sa creasca exponential in anii urmatori avand in vedere resursele pe care ministerul le-a pus la dispozitie atat din bani europeni cat si din surse guvernamentale", a spus Fuia.

Ministrul a mai afirmat ca toata viata a mancat miere si produse apicole.

"Romanii nu consuma foarte multa miere din cauza mentalitatii. Astazi copiii prefera sa manance la fast food, sau produse care contin mult zahar si cred ca ar fi mult mai bine ca copiii nostri sa consume, in loc de zahar, produse din miere sau apicole", a explicat ministrul.

Referitor la programul privind mierea in scoli, el a afirmat ca va avea o discutie cu ministrul Sanatatii pentru ca legea exista de ceva timp, iar normele de aplicare nu au fost emise.

Citeste si:
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: AGERPRES