Ziare.com

Fuia, urmarit penal: Acuzatiile DNA ar putea avea legatura cu infiintarea partidului MAR

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 20:21

   

Fuia, urmarit penal: Acuzatiile DNA ar putea avea legatura cu infiintarea partidului MAR
Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, sambata, ca acuzatiile de abuz in serviciu ale procurorilor Directiei Nationale Aticoruptie au avut loc in perioada in care el a infiintat partidul Miscarea Agricultorilor din Romania.

"De doua ori mi s-a dat NUP pe aceasta tema, in 2010 si 2012. Actiunea DNA ar fi legata de infiintarea Partidului Miscarea Agricola, dar aceste acuzatii nu au legatura cu actiunea mea politica, ele sunt din 2005.

Executorul judecatoresc a vandut niste active, eu am atacat actul de executie in justitie si ele sunt si astazi in domeniul public al statului.

Eu am avut mai departe curiozitatea si am verificat la Finante in luna decembrie ca ele sunt si astazi in domeniul public al statului, dupa un inventar facut de Ministerul Agriculturii in 2006", a spus Stelian Fuia, la B1 Tv.

El a reiterat ca a facut tot ce era posibil ca activele respective sa ramana in domeniul public al statului. "Asta e realitatea", a afirmat fostul ministru al Agriculturii.

Stelian Fuia a mentionat ca la DNA a luat numai act de acuzatia de abuz in serviciu, iar data viitoare va depune documente. "Nu se poate perpetua la infinit acest lucru", a apreciat Stelian Fuia.

Pe 20 decembrie, fostul ministru al Agriculturii a declarat ca a inregistrat la Tribunalul Bucuresti partidul Miscarea Agricultorilor din Romania.

Care sunt acuzatiile

Fuia este urmarit penal pentru fapte comise in 2005, pe cand era director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea.

Fostul ministru Stelian Fuia, urmarit penal. Ce spune fostul sef de la Agricultura (Video)

Fostul ministru este acuzat ca nu a formulat o contestatie atunci cand, in urma unei sentinte civile, mai multe imobile ale institutitei pe care o conducea urmau sa fie executate silit. Sentinta avea ca urmare stingerea unei datorii pe care, initial, Statiunea de cercetare Fundulea o avusese fata de Statiunea Didactica Belciugatele.

Astfel, procurorii DNA, sustin ca, dupa incunviintarea executarii silite, cu acordul Statiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanta, de catre SC Procera Agrochemicals.

Procurorii anticoruptie sustin ca sora si cumnatul fostului ministru, State Alexandrina si State Daniel, amandoi asociati ai acestei firme, au fost beneficiari ai foloaselor obtinute din aceasta procedura si au acceptat, practic, prejudicierea statului.

Stelian Fuia a fost ministru al Agriculturii intre 9 februarie si 27 aprilie 2012, sub conducerea premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si sectia de procurori a CSM nu a sesizat pina acum

...Inspectia Judiciara pentru declaratia lui Fuia?

 

Părerea mea!

Păi dacă și Turcescu l-a atacat aproape in fiecare emisiune de-a lui (cea in care audiența pe timpul publicității este mai mare decat emisiune propriu zisă!), e clar că este ceva necurat la mijloc! Băsescu și serviciile știu de ce!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor