Limbaj grobian în plenul Parlamentului: „Stelică, ai suflu? Nu mai e bună aia de handicapat?; Trebuie să fii foarte prost”

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 17:42
8560 citiri
Limbaj grobian în plenul Parlamentului: „Stelică, ai suflu? Nu mai e bună aia de handicapat?; Trebuie să fii foarte prost”
Deputații nu s-au menajat din acuze și cuvinte grele FOTO Ziare.com

Tribuna parlamentului a fost din nou scena unui schimb de replici grobiane între deputatul PSD Radu Cristescu, care s-a referit în mod peiorativ la cuvântul „handicapat” când i s-a adresa fostului ministru al Justiției Stelian Ion.

Deputatul PSD Radu Cristescu a lansat luni, 17 octombrie, mai multe atacuri de la tribuna parlamentului la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului de Interne Lucian Bode.

„Zicea înaintea mea rangă, Drulă, sau cum i-or zice, că e greu de imaginat atâta tupeu sau nesimțire. Așa e, e greu de imaginat atâta tupeu sau nesimțire. Cine a rupt microfonul aici săptămâna trecută când s-a votat fără penali? Barna, cercetat de DNA pentru că a furat de la persoane cu dizabilități”, a afirmat Cristescu.

Acesta și-a întrerupt apoi discursul de mai multe ori pentru a i se adresa deputatului USR Stelian Ion, și a readus în discuție retorica social-democraților privind „alegerile furate” de la Sectorul 1, câștigate de Clotilde Armand. Totodată, acesta s-a folosit în mod peiorativ de termenul de „handicapat” atunci când i s-a adresat lui Stelian Ion, referindu-se la o investigație Newsweek din 2020, potrivit căreia fostul ministru al Justiției și-ar fi inventat un handicat pentru a obține o garsonieră.

„Are Stelică suflu? Nu mai e bună aia de handicapat? Aveți suflu. Ar trebui să explice acest fost partid ilegalitățile comise în Sectorul 1 la alegerile locale de către bebelușa cea albă dintre toți bebelușii cei negri, să spună ce căuta la sacii de voturi și să spună cum a obținut voturile.

Sau ar trebui să prezinte raportul Curții de conturi din Sectorul 1 pron care a plătit același serviciu de salubritate de mai multe ori. Sunt curios cine-i protejează, cine-i ține în spate. ..Stelică ai suflu? Ce e cel mai trist este că pentru actele de corupție de la ministerul Sănătății semnate de Barna, Voiculescu și Mihăilă românii trebuie să plătească 1 milion de euro din banii noștri pentru achiziția vaccinurilor care expiră. Nici aici DNA-ul nu a existat. Nu mai vorbesc de partidul ăsta albă-ca-zăpada că un alt primar de-al lor, Coliban, fură bani din bugetul local pentru amanta lui”, a afirmat Cristescu.

De cealaltă parte, Stelian Ion l-a atacat elegant pe deputatul PSD.

„Trebuie să fii foarte prost mobilat intelectual să folosești termenul de handicapat, peiorativ. Nu sunt handicapat. Dacă aș fi fost, nu mi-ar fi fost rușine. Rușine mi-ar fi fost dacă aș fi fost o lichea. O lichea ordinarpă folosite ca trâmbiță. Dacă asta puteți, dacă acesta e avocatul domnului Bode, ar trebui să vă crape obrazul de rușine”, a replicat Stelian Ion.

Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost iniţiată de USR şi semnată de către deputaţii partidului Forţa Dreptei.

Potrivit unui comunicat de presă, USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid şi ale şefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#stelian ion, #radu cristescu, #deputat PSD, #atacuri parlament , #stiri PSD