Stelian Ion, atac la Iohannis după alianța liberalilor cu PSD: „Prima dragoste a "premierului de la Grivco" nu se uită niciodată”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 19:31
4896 citiri
Stelian Ion, atac la Iohannis după alianța liberalilor cu PSD: „Prima dragoste a "premierului de la Grivco" nu se uită niciodată”
Stelian Ion, fostul ministru al Justitiei FOTO Hepta

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a lansat marți, 9 noiembrie, un atac direct la adresa șefului statului pe care-l consideră principalul vinovat pentru scoaterea USR-ului de la guvernare și înlocuirea cu PSD. Numindu-l pe Iohannis „premierul de la Grivco”, liderul USR susține că acesta a preferat PSD-ul pentru că „poate cădea la pace cu ei când este vorba despre cheltuirea discreționară și lipsită de transparență a banului public”.

„În 2009, Klaus Iohannis spunea așa: „Am avut o discuție foarte bună cu reprezentanții PNL-PSD-UDMR-PC și ai grupului minorităților naționale. Aceste formațiuni au hotărât să-mi propună o posibilă nominalizare pentru funcția de prim-ministru al României și am acceptat-o”. Ce vremuri! Prima dragoste a "premierului de la Grivco" nu se uită niciodată. Alianța PNL- PSD era în floare, Dan Voiculescu era și el alături, cu televiziunile sale, majoritate „solidă” și partide „responsabile”, pe gustul președintelui.

După zeci de ani în care a condus România pe model neocomunist, după ce a ridicat hoția din banul public la nivel de mare artă și a făcut din ea politică de partid și de stat, PSD își dă acum cu puțină apă pe față și se pretinde inocent, ca un bebeluș.

Cine-l ajută în tot demersul ăsta purificator? Klaus Iohannis, cel care a mai dat în trecut și alte șanse PSD-ului.

Sigur, este dreptul lui Iohannis să-și aleagă partenerii, după pohta ce pohtește. Foarte supărător este însă gradul ridicat de fariseim care se dezvăluie acum în toată splendoarea. Să te pretinzi marele luptător împotriva pesedismului, să defilezi cu discursul antipesedist în toate campaniile și apoi să te îmbrățișezi voluptuos cu pesediștii, dând cu un strat gros de vopsea peste putregaiul pe care atâta îl criticai, asta, da, e o dovadă de mare ipocrizie.

Și nu e vorba doar despre ipocrizie, ci și despre bătaia de joc la adresa a sute de mii de români care te-au votat tocmai pentru ca te-au crezut atunci când îi criticai pe pesediști.

Între USR și PSD Iohannis a ales PSD. Pentru că poate cădea la pace cu ei când este vorba despre cheltuirea discreționară și lipsită de transparență a banului public, pentru că în realitate nici mulți peneliști nu își doresc o reformă adevărată a justiției, pentru că îi unesc mai multe lucruri decât cele care îi separă.

Mâine, de la ora 12.00, pesediștii și peneliștii lui Iohannis pun bazele „reformei” justiției. O palmă peste obrazul tuturor celor care au ieșit în stradă pentru apărarea independenței justiției și care au primit bastoane și gaze pe 10 august 2018. Pervers și dezgustător joc politic!”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Reuters, despre șansele lui Klaus Iohannis de a deveni șeful NATO. Numele președintelui român vehiculat „în discuții informale”
Reuters, despre șansele lui Klaus Iohannis de a deveni șeful NATO. Numele președintelui român vehiculat „în discuții informale”
Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania au anunţat joi că îl susţin pe premierul olandez demisionar Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg la şefia NATO, plasându-l pe...
Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale propus președintelui: "Așa cum a convocat pe justiție în 2019. E aceeași procedură"
Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale propus președintelui: "Așa cum a convocat pe justiție în 2019. E aceeași procedură"
Liderii alianței Dreapta Unită au anunțat, miercuri 21 februarie, că vor face o solicitare oficială către președintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie, cu ocazia alegerilor...
#stelian ion, #Klaus Iohannis, #coalitia de guvernare, #coalitia PNL USR PLUS UDMR , #Stiri Stelian Ion