Stelian Ion, despre refacerea coaliției cu de guvernare: ”Florin Cîțu ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior”

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 11:48
1925 citiri
Stelian Ion, despre refacerea coaliției cu de guvernare: ”Florin Cîțu ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior”
Stelian Ion crede că Dacian Cioloş va merge până la capăt FOTO Facebook / Stelian Ion

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, a declarat, marţi, 12 octombrie, la RFI, că Dacian Cioloş va încerca inclusiv varianta unui Guvern minoritar şi i-a transmis lui Florin Cîţu să renunţe la orgolii.

”Bineînţeles că încercăm să refacem coaliţia. Problema noastră nu a fost în nici un moment cu PNL sau cu UDMR, a fost problema cu faptul că premierul Florin Cîţu nu a putut să gestioneze această coaliţie, a făcut foarte multe greşeli, care au condus în final la destrămarea acestei construcţii. Invitaţia e făcută către PNL, către UDMR, către minorităţi, cu ei dorim să refacem această coaliţie. Nu este vorba de a avea vreo atitudine jignitoare sau sfidătoare faţă de celelalte partide, pur şi simplu nu dorim să intrăm într-o alianţă, aşa cum au spus printr-un discurs pe care l-au tot repetat unii colegi din PNL, nu dorim să facem o astfel de alianţă cu PSD sau cu AUR”, a spus Stelian Ion.

Reprezentantul USR a comentat şi poziţia preşedintelui PNL, premierul interimar Florin Cîţu, referitoare la refacerea coaliţiei de guvernare. Stelian Ion spune că acesta a avut o ”titudine de om supărat”.

”E o atitudine emoţională. În astfel de situaţii, cred că ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior, pentru că ţara nu are cum să atârne într-un singur om, nu cred că e scris în stele că Florin Cîţu trebuie musai să fie premier, mai ales după ce a făcut atâtea greşeli”, a spus Ion.

Întrebat dacă are impresia că preşedintele Klaus Iohannis a întins o capcană USR-ului, prin desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier, Stelian Ion a răspuns: ”Discuţiile de la Cotroceni nu au dat această senzaţie. Acum, dincolo de această manieră de a relaţiona, în care nu am simţit că ar dori să ne întindă vreo capcană, dar poate dincolo de unele socoteli nevăzute, indiferent că ar fi fost sau nu aşa, este o oportunitate foarte importantă pe care o avem cu toţii, să refacem coaliţia”.

Stelian Ion a fost întrebat şi dacă Dacian Cioloş îşi va depune mandatul de premier desemnat sau va merge în Parlament cu un Guvern minoritar, în cazul în care nu reuşeşte să formeze o majoritate, deputatul USR a răspuns. ”Chestiunea asta va fi discutată ulterior. Suntem singurul partid care ne-am asumat pe deplin guvernarea. Cred că odată ce a primit acest mandat, Dacian Cioloş va merge până la capăt”, a spus el.

”Noi vom merge până la capăt şi prima opţiune este aceea de a avea un Guvern puternic, care să aibă susţinerea şi a PNL şi a UDMR şi a minorităţilor”, a completat Stelian Ion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nu există o discuţie în coaliţia de guvernare pe trecerea la impozitarea progresivă, susține ministrul Investițiilor
Nu există o discuţie în coaliţia de guvernare pe trecerea la impozitarea progresivă, susține ministrul Investițiilor
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a subliniat că este o temă falsă discuţia despre cota unică versus impozitarea progresivă şi este lansată pentru „a...
Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Începutul anului 2024 a fost marcat de noi taxe și impozite, chiar dacă este an electoral. Bugetul de stat trebuie să suporte cheltuieli care presupun și asumarea unor reforme asumate, dar și...
#stelian ion, #refacere, #coalitie de guvernare, #PNL, #Florin Citu , #Stiri Stelian Ion