Stelian Ion, despre refacerea coaliției cu de guvernare: ”Florin Cîțu ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior”

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 11:48
1950 citiri
Stelian Ion, despre refacerea coaliției cu de guvernare: ”Florin Cîțu ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior”
Stelian Ion crede că Dacian Cioloş va merge până la capăt FOTO Facebook / Stelian Ion

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, a declarat, marţi, 12 octombrie, la RFI, că Dacian Cioloş va încerca inclusiv varianta unui Guvern minoritar şi i-a transmis lui Florin Cîţu să renunţe la orgolii.

”Bineînţeles că încercăm să refacem coaliţia. Problema noastră nu a fost în nici un moment cu PNL sau cu UDMR, a fost problema cu faptul că premierul Florin Cîţu nu a putut să gestioneze această coaliţie, a făcut foarte multe greşeli, care au condus în final la destrămarea acestei construcţii. Invitaţia e făcută către PNL, către UDMR, către minorităţi, cu ei dorim să refacem această coaliţie. Nu este vorba de a avea vreo atitudine jignitoare sau sfidătoare faţă de celelalte partide, pur şi simplu nu dorim să intrăm într-o alianţă, aşa cum au spus printr-un discurs pe care l-au tot repetat unii colegi din PNL, nu dorim să facem o astfel de alianţă cu PSD sau cu AUR”, a spus Stelian Ion.

Reprezentantul USR a comentat şi poziţia preşedintelui PNL, premierul interimar Florin Cîţu, referitoare la refacerea coaliţiei de guvernare. Stelian Ion spune că acesta a avut o ”titudine de om supărat”.

”E o atitudine emoţională. În astfel de situaţii, cred că ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior, pentru că ţara nu are cum să atârne într-un singur om, nu cred că e scris în stele că Florin Cîţu trebuie musai să fie premier, mai ales după ce a făcut atâtea greşeli”, a spus Ion.

Întrebat dacă are impresia că preşedintele Klaus Iohannis a întins o capcană USR-ului, prin desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier, Stelian Ion a răspuns: ”Discuţiile de la Cotroceni nu au dat această senzaţie. Acum, dincolo de această manieră de a relaţiona, în care nu am simţit că ar dori să ne întindă vreo capcană, dar poate dincolo de unele socoteli nevăzute, indiferent că ar fi fost sau nu aşa, este o oportunitate foarte importantă pe care o avem cu toţii, să refacem coaliţia”.

Stelian Ion a fost întrebat şi dacă Dacian Cioloş îşi va depune mandatul de premier desemnat sau va merge în Parlament cu un Guvern minoritar, în cazul în care nu reuşeşte să formeze o majoritate, deputatul USR a răspuns. ”Chestiunea asta va fi discutată ulterior. Suntem singurul partid care ne-am asumat pe deplin guvernarea. Cred că odată ce a primit acest mandat, Dacian Cioloş va merge până la capăt”, a spus el.

”Noi vom merge până la capăt şi prima opţiune este aceea de a avea un Guvern puternic, care să aibă susţinerea şi a PNL şi a UDMR şi a minorităţilor”, a completat Stelian Ion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#stelian ion, #refacere, #coalitie de guvernare, #PNL, #Florin Citu , #Stiri Stelian Ion