Stelian Ion infirmă revocarea Laurei Codruța Kovesi: ”Îmi pare rău să le stric bucuria”

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 12:12
10100 citiri
Stelian Ion infirmă revocarea Laurei Codruța Kovesi: ”Îmi pare rău să le stric bucuria”
Stelian Ion și Laura Codruța Kovesi FOTO Facebook/ Stelian Ion

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției din partea USR-PLUS, a scris pe Facebook că Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată din funcția de procuror șef european.

”Îmi pare rău să le stric bucuria celor care mai ieri aplaudau intervenția brutală asupra protestatarilor pe 10 august: Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată.

Procesul din România legat de dobândirea gradului profesional nu are nicio legatură cu procedura de numire în funcția de procuror șef european. UE nu este sat fără câini, iar tudoreii nu-s prea bine văzuți pe acolo.

Și nu doar că nu va fi revocată, dar sunt convins că va conduce EPPO foarte eficient și va scoate la iveala fraudele mari cu fonduri europene, inclusiv cele din România. De asta le e teama lor, din cauza asta urlă ca lupii hămesiți. Mai ales că unii băieți "deștepți" își freacă palmele, de când s-a pus în mișcare PNRR”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Mai mult, Stelian Ion a ținut să amintească cum Kovesi a câștigat la CEDO procesul împotriva statului român legat de revocarea din funcția de procuror sef DNA.

”La numirea în funcția de procuror șef european nu exista condiția de a avea grad de procuror de parchet de pe lângă ÎCCJ, ci de a avea vocația legală de a ocupa cele mai înalte funcții în parchete. Și ghici ce? Din punct de vedere legal, a avut această vocație, ba mai mult, chiar a ocupat efectiv cele mai înalte funcții din Ministerul Public. Iar revocarea, potrivit reglementărilor în vigoare, nu se face de către politicieni, ci de către CJUE.

Ghinion, cum ar zice un clasic în viață! Iar celor care amintesc acum despre revocarea din funcția de procuror sef DNA le aduc aminte doar că doamna Kovesi a câștigat la CEDO procesul împotriva Statului Român legat de această procedură de revocare.

Cei care se pregătesc acum să tragă tunuri pe bani europeni sau care au deja niște scheleți prin dulapuri ar trebui să-și schimbe planurile ori să-și pregătească pijamalele și periuța de dinți”, a mai scris Stelian Ion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#stelian ion, #Laura Codruta Kovesi revocare, #parchet european , #Stiri Stelian Ion