Stelian Ion, despre lipsa reformelor în Justiție: „USR le susținea în Guvern, dar era sabotat permanent de președintele Iohannis”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 17:59
2084 citiri
Stelian Ion, despre lipsa reformelor în Justiție: „USR le susținea în Guvern, dar era sabotat permanent de președintele Iohannis”
Fostul minsitru al Justiției Stelian Ion FOTO Facebook/ Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a transmis joi, 9 decembrie, de Ziua Internaţională Anticorupţie, un mesaj pe Facebook, în care explică „de ce am fi avut nevoie” pentru a marca această zi „cum se cuvine”.

Stelian Ion a transmis că sunt șase pași pe care România trebuie să-i facă în această direcție.

„Pentru a marca cum se cuvine Ziua Internațională Anticorupție, am fi avut nevoie de:

1. Refacerea competențelor DNA odată cu desființarea reală a SIIJ

2. Numirea unor procurori șefi de secții la DNA, în urma unui proces transparent și cu respectarea avizelor Secției pentru procurori a CSM

3. Trecerea efectivă a polițiștilor de poliție judiciară la DNA pentru a nu mai exista dubla comandă

4. Înființarea „DNA-ului pădurilor” pentru a sancționa eficient corupția care întreține infracționalitatea de mediu

5. Adoptarea până la această dată a Strategiei Naționale Anticorupție care este finalizată la Ministerul Justiției

6. Criterii stricte de integritate pentru promovarea politicienilor în funcții de conducere, în Guvern și Parlament.

Toate acestea puteau fi acum realitate dacă ar fi existat voința politică atunci când USR le susținea în Guvern, dar era sabotat permanent de președintele Iohannis, de UDMR și de „echipa câștigătoare” a PNL”, a transmis Stelian Ion.

Fostul ministru a spus că mesajele transmise de oficiali sunt „vorbe goale”.

„Mesajele transmise de Ziua Internațională Anticorupție de politicienii din majoritatea parlamentară PSD-PNL-UDMR, care astăzi poate decide prin vot confortabil, inclusiv de către președintele Iohannis care și-a amintit brusc de anticorupție, rămân simple vorbe. O ipocrizie frumos ambalată.

Cu toate acestea, lupta anticorupție va continua, iar noi o vom sprijini în continuare cu fapte, nu cu vorbe goale”, a adăugat Ion.

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, 9 decembrie, un mesaj, pe pagina sa de Facebook, cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie.

În doar câteva ore postarea a primit mii se reacții și comentarii. Reacțiile de tip „HAHA” sunt de două ori mai multe decât Like-urile.

„Corupția erodează societățile și încrederea în instituții, alimentează sărăcia, inegalitățile și, cel mai adesea, se manifestă prin deturnarea puterii publice și folosirea sa în interes personal sau de grup. România are nevoie de legi clare, predictibile, drepte, de instituții funcționale, care să poată lucra la capacitate maximă”, a scris Klaus Iohannis.

Oamenii au reacționat rapid și nu a lipsit ironia din comentarii.

O persoană i-a scris președintelui: „Nu v-ați gândit să închiriați Sala Palatului pentru un stand-up show?!”.

Altcineva scrie: „Hei, băieții care-i concepeți și publicați postările acestea, vă rog să îi dați print de pe toate comentariile ca să vadă care-i atmosfera de Crăciun. Poate închide și pagina pentru că e inutilă. Mitoman”.

Citește și:
Maia Sandu: „Justiția a fost sechestrată de judecătorii care au lăsat criminali în libertate”
Maia Sandu: „Justiția a fost sechestrată de judecătorii care au lăsat criminali în libertate”
Președinta Maia Sandu a convocat luni CSS în legătură cu starea de urgență din domeniul justiției. Sistemul este practic paralizat de către judecătorii rămași în funcții din perioada...
Cum a tratat justiția cazul unei românce care a furat de la Lidl pentru că „efectiv nu avea ce mânca”. Alimentele, ascunse sub fustă
Cum a tratat justiția cazul unei românce care a furat de la Lidl pentru că „efectiv nu avea ce mânca”. Alimentele, ascunse sub fustă
Un judecător din Galați a iertat-o pe o femeie care a furat dintr-un magazin Lidl produse alimentare în valoare de 141 de lei cu justificarea că „efectiv nu avea ce mânca”. Judecătorul...
#stelian ion, #Justitie, #coruptie, #anticoruptie , #Stiri Stelian Ion
Comentarii
Poza ULAKE
ULAKE
rank 1
sa vedem cine are pile la admin
Poza FireWallStreet
FireWallStreet
rank 5
pnl+psd+udmr=guvern de deseuri periculoase.